Buna ziua!Acum 7luni am avut un accident cu masina in timp ce ma intorceam de la Cluj.Am plecat impreuna cu seful meu la Cluj la ora 02.00,am avut 7vizionari de facut acolo iar la intoarcere la intrare in Bucuresti am atipit la volan si m-am lovit de un autobuz,ora 24.00(am stat pe drumuri aproape 24de ore nedormit) si de atunci seful imi opreste 400-500ron pe luna dauna la masina ,neavand casco la masina si fara un ordin judecatoresc sau altcev,pur si simplu asa a crezut el de cuviinta ca sunt singurul vinovat.Ce pot face in situatia asta?dovada ca mi-a oprit din salariu am fluturasele in care scrie clar piese logan,dar nu au semnatura nu au stampila!
Da, dreptul la actiune privind angajarea raspunderii patrimoniale se prescrie intr-un intervel de timp de 3 ani ...
Art. 268 C.mun.
(1) Cererile în vederea soluţionării unui conflict de muncă pot fi formulate:
....
c) în termen de 3 ani de la data naşterii dreptului la acţiune, în situaţia în care obiectul conflictului individual de muncă constă în plata unor drepturi salariale neacordate sau a unor despăgubiri către salariat, precum şi în cazul răspunderii patrimoniale a salariaţilor faţă de angajator;
....
Decizia de imputare
bubu.g
Conform art.169 din Codul muncii nici o retinere nu poate fi operata fara hot.judecatoreasca.Prin Ordinul 3518/2008 se prevede un model de decizie imputare ... (vezi toată discuția)