avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general reevaluarea imobilizarilor
Discuție deschisă în Contabilitate în general

reevaluarea imobilizarilor

Buna ziua !
Am o intrebare.
In anul 2006, am cupmarat o cladire. In 2009, conf. legii am facur reevaluarea.
In 2012 am acumparat alta cladire, la un pret mult prea mare fata de pretul pietei, fapt pt. care am facur reevaluarea. Cei de la fisc nu vor sa ia in calcul acest raport de reevaluare deoarece spun ei ca nu am facut reevaluarea tuturor imobilelor adica si cele reevaluate in 2009,cf legii contabilitati ,spun ei. Dar eu zic ca deabia in 2012 trebuies acelea reevaluate??. Unde este adevarul??????
Cel mai recent răspuns: bestb , utilizator 13:45, 30 Martie 2012
Conform ordinului 3055 art.123 al (2)" elementele dintr-o grupa de imobilizari corporale se reevalueaza simultan pentru a se evita reevaluarea selectiva si raportarea in situatiile financiare anuale a unor valori care sunt o combinatie de costuri si valori calculate" si al (3) "daca un activ imobilizat este reevaluat, toate celelalte active din grupa din care face parte trebuie reevaluate".
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raport reevalauare cladire contawest contawest Buna ziua, Va rog frumos un sfat la urmatoarea situatie S-a efectuat la 31.12.2013 o reevaluare la cladire.In aceasta grupa la constructii a fost inregistrat ... (vezi toată discuția)
Reevaluare constructii florip florip Buna ziua, Avand in vedere prevederile art 123 alin 4 si alin 5 din OMFP 3055/2009 , va rog sa ma lamuriti daca este suficienta reevaluarea cladirilor din ... (vezi toată discuția)
Reevaluare terenuri,instalatii tehnice,mijloace de transport,birotica marian diaconu marian diaconu Cand este legal sa se inregistreze in contabilitate a reevaluarilor: 1)La balanta din luna in care s-a efectuat reevaluare sau 2)la bilantul anual? (vezi toată discuția)