avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Reactivare firma suspendata
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Reactivare firma suspendata

Buna ziua.As dori sa stiu ce procedura trebuie urmata ptr.a reactiva o firma suspendata in 2009.Ce acte trebuie.Firma are sediul expirat.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: insivxx , utilizator 04:00, 21 August 2012
Multumesc, o sa fac intocmai, e vorba de Bucuresti..
La fel am patit si eu azi, la Arad; m-am dus in mana cu cererea de constatare din oficiu a activarii firmei, si s-au uitat doamnele de la Registru la mine ca la urs, parca eram picat din luna :))))))
Mi-au zis ca e o premiera ce pretind eu; si ca raspunsul oficial pe care il voi primi va fi negativ, caci ei nu fac nimic de capul lor, ci aplica tarifele si procedurile din baza legala de functionare a Reg. Com. Am incercat o explicatie logica a absurditatii taxei cu o angajata, care la final a recunoscut ca ei (Reg. Com.) nu au ce sa imi faca daca eu imi desfasor activitatea pe firma de acum incolo, dar ca , in mom. in care voi reveni la Registru sa solicit un certificat constatator pt diverse chestii, tot eu voi avea de suferit, caci pe el se va mentiona ca firma nu este activata; de fapt formularea stadiului in care se afla firma, in softul lor, este "expirare suspendare firma".
Ultima modificare: Marți, 21 August 2012
insivxx, utilizator
ahhh..si apropos, am verificat si la Adm. Financiara, si cu uimire am observat ca aia sunt mai destupati la minte: mai exact, cei de acolo mi-au zis ca prin scurgerea celor 3 ani de suspendare, Adm. FIn. ma considera din oficiu activ.

p.s. Da, este taxa abuziva, dar Reg. Com. nu va accepta nici in ruptul capului sa recunoasca asta. pt. ca ratiunea de a fi a Reg. Com. e sa stranga niste taxe pt. stat, care, dupa parerea mea, in majoritate sunt abuzive si exagerate, asa ca ce va mai mirati de inca una in plus.
Reg. Com. e doar inca o metoda prin care statul ne "mulge" de bani, mai grosolan sau mai elegant, depinde de taxa; asta e una din aia grosoloana ;)

cand voi primi raspunsul la cere, va voi informa despre ce ce mi-au comunicat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expirare suspendare activitate - demersuri noi!? dumitru2000 dumitru2000 Suspendarea activitatii expira in 2 zile. Trebuie mers la ONRC cu o hot AGA prin care se mentioneaza ca deoarece expira suspendarea , se hotaraste reluarea ... (vezi toată discuția)
Dosar retur onrc madellaine madellaine Buna ziua. Imi cer scuze daca nu am postat subiectul unde trebuia . Am preluat contabilitatea unei SC care a facut cerere de suspendare activitate la ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitate societate Loredana Pampu Loredana Pampu Buna ziua, Daca o societate a avut activitatea suspendata pe o perioada de 3 ani, poate sa solicite reluarea activitatii si apoi sa o suspende din ... (vezi toată discuția)