madalina85 a scris:
Astazi am studiat Codul Muncii si CCM-ul de am luat-o razna. Trec prin aceeasi situatie. Pentru 2 zile de stat acasa cu adeverinta de la medicul de famile deoarece am fost bolnava, angajatorul doreste sa-mi scada aceste zile din CO. ceea ce mi se pare o tampenie. Nu am gasit asa ceva in lege. O intrebare as avea. Cu Cat timp trebuie solicitat inainte CO??? Pentru ca mie mi s-a spus ca trebuie solicitat din ianuarie, iar eu in ianuarie nici nu lucram la firma. Astept raspuns urgent.
Concedil medical este considerat acel concediu care are a baza un certificat medical. Adeverinta medicala nu este echivalenta certificatului medical, deci nu pot fi considerate acele 2 zile ca fiind zile de concediu medical; exista varianta de a fi trecuta lipsa pentru acele 2 zile sau sa fie calculate ca si zile de concediu de odihna.
In ianuarie se planifica CO , ceea ce nu echivaleaza cu cerere de CO. Deci dumneavoastra daca nu erati angajata in aceea firma in ianuarie nu sunteti prinsa in aceea planificare. Puteti insa sa faceti cerere oricand pentru a putea primi CO. Este dreptul dumneavoastra, iar angajatorul nu poate sa va refuze. Angajatorul trebuie sa va acorde CO pentru perioada cat ati lucrat in aceasta unitate.