avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1257 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cine-i proprietar de fapt ?!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cine-i proprietar de fapt ?!

sal
sunt de ceva vreme "posesorul" unui contract de donatie; mama si tata mi-au donat mie partea lor dintr-un apartament, erau co-proprietari.
acu', intrebarea este cine-i proprietar de fapt, dat fiind faptul ca la semanarea contractului s-a pus clauza ca eu sa-i asigur tatalui meu o camera si dupa ce trece in nefintza, sa-i asigur inmormantarea ... deci, eu locuiesc cu tatal meu ... ma rog ...
mersi
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 12:52, 31 Martie 2012
Este clauza de abitatie viagera trecuta in act? Daca este asa Dvs. sunteti proprietar, insa tatal are dreptul de a locui acolo pana la deces. In cazul in care vindeti proprietatea, acest drept de intretinere al tatalui Dvs. se transmite viitorilor proprietari.

Cel putin asa am cunostinta. Si eu am fost intr-o situatie asemanatoare cu ceva timp in urma.
S-a incheiat contract de donatie cu drept de habitatie,respectiv dvs intrati in posesia bunului imobil la semnarea actelor ,iar calitatea de proprietar de drept urmeaza sa o obtineti,dupa decesul donatorilor
Dumneavoastra sunteti proprietarul. Dar aveti si obligatia de a respecta dreptul tatalui de a locui in acea camera pana la moarte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare apartament cu clauza abitatie viagera liliana.suciu liliana.suciu Subiect: Contract de vanzare cumparare apartament cu clauza abitatie viagera -am contract de vanzare cumparare apartament , cumparat de la fostul ... (vezi toată discuția)
Clauza viagera in contractele de vanzare cumparare doruba doruba Intrebare: E posibil pentru un proprietar cu clauza viagera (dupa semnarea actelor de vanzare cumparare unor terti) sa gireze cu locuinta in scopul obtinerii ... (vezi toată discuția)
Pot sa-mi internez mama la camin de batrani avand clauza de habitatie viagera? novacmonica novacmonica Buna ziua, Doresc sa ma ajutati cu un raspuns. Am dobandit apartamentul prin act de vanzare-cumparare de la parinti din 1999. Parintii si-au rezervat ... (vezi toată discuția)