avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Deduceri combustibil pentru auto in comodat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Deduceri combustibil pentru auto in comodat

In cazul in care fac contract de comodat intre firma si masina unei rude.
Pentru firma lucreaza doar unicul asociat, firma neavand nici un angajat.
Unicul asociat nu detine permis auto.
Nu angajez nici o persoana pentru a fi sofer.
Totusi fac contract de comodat cu proprietarul si doresc sa deduc cheltuielile cu combustibilul, este posibil?

Este neaparat necesar sa angajez cu contract un sofer?
Cel mai recent răspuns: mariusdarius , utilizator 01:10, 13 Noiembrie 2013
Cine conduce masina? Care este scopul incheierii contractului de comodat in acest caz?
efectuarea de calatorii in scopul indeplinirii activitatii firmei firmei (cand este necesar)... dar o conduce pentru mine persoana care este proprietar (dn cand in cand).
Nu ii platesc nimic deoarece este in familie, un contract de angajare nu e necesar.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Martie 2012
anitsirc, utilizator
Este aceeasi societate la care faceti referire intr-un alt topic deschis de Dvs. si in care mentionati ca nu a avut activitate de la infiintare pana in prezent?
Nu are importanta acest detaliu/
Ultima modificare: Duminică, 1 Aprilie 2012
anitsirc, utilizator
Ba cam are, pentru ca daca discutam de aceeasi societate nu aveti dreptul de a deduce aceste cheltuieli atata timp cat nu va incadrati in exceptiile privind deductibilitatea stipulate in Codul fiscal.

In cazul in care este alta societate in discutie, daca nu aveti sofer angajat cum vreti sa deduceti aceasta cheltuiala? Chiar si in limita celor 50%?

Dvs. vreti sa obtineti informatii multe cu date putine pe care ni le puneti la dispozitie. Ce ati dori? Sa incercam sa ghicim noi cautand ceea ce ati postat in forum pentru a ne face o ideea asupra a ceea ce doriti sa aflati? Consider ca trebuia deschis un singur topic in care sa relatati pe scurt situatia in fapt si apoi noi analizam si raspundeam....Insa e cam greu asa cu mai multe topicuri deschise. De ce credeti Dvs. ca v-am intrebat daca este aceeasi societate? Pentru ca situatiile sunt diferite. Raspunsurile noastre la fel. Dar daca nu are importanta acest detaliu din punctul Dvs. de vedere...:wassat: pentru noi are.

Alte discuții în legătură

Deductibilitate combustibili 2012 mary_summerdream mary_summerdream Buna ziua, Va rog frumos daca puteti sa imi spuneti cum se fac inregistrarile contabile a unui bon fiscal de motorina, care sunt sumele, un exemplu concret. ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli combustibil - ajutor sub_bass2002 sub_bass2002 Buna. Am o intrebare si daca puteti va rog ajutati cat mai repede. Am o firma care presteaza servicii la o alta firma. La firma respectiva nu este angajata ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat pentru masina niko79 niko79 Buna ziua! Tin contabilitatea unui SRL si ma intereseaza daca se poate incheia un contract de comodat pentru masina intre administrator (asociat unic), in ... (vezi toată discuția)