avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu un minor de 3 ani.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu un minor de 3 ani.

Sunt despartita in fapt de viitorul fost sot din 22 ian. 2010. De cad copilul avea 10 luni. Anul acesta, pe 13 ianuari am bagat divort. ne luptam pt custodia minorului. El vrea sa primeasca custodia copilului, dar sa-l cresc eu si sa-i platesc si pensie alimentara. De cand ne-am despartit si pana in prezent l-a vizitat pe copil de 4 ori.
Iar o dat a trbuit sa merg eu cu minorul in alta localitate sa-l vada. Timp de 6 luni, 10 iulie 2011-14 ian. 2012 nu l-a vazut deloc, nu i-a trimis nici un ban si nici nu a sunat. inainte ii trimitea un bax de pempers pe luna, cateva iaurturi, biscuiti, pufuleti si un sampon la 2-3 luni. Este f gelos, cat am stat cu el si copilul la maicasa facea grize de gelozie constante, atat el cat si maicasa. Trebuia sa fiu mereu atenta la ce spun, altfel interpreta ca as avea un amant. Ne-a dat afara pe mine si copil la 11 noaptea din casa, mereu spunea ca ne va parasi si batea apropouri ca fiul nostru nu este al lui. In prezent depune la dosar mereu hartii pt a prelungi procesul. El vrea sa primeasca drept de vizita la domiciliul lui, sa-l ia cate un weekend sau mai mult. Mentionez ca fiul meu are 3 ani si nu-l cunoaste, fuge de el si nu-l recunoaste ca tata. La ciupit de cateva ori cand a fost sa-l viziteze in decembrie 2010. Si nu are rabdare sa se joace cu el. El vrea sa-l ia din cauza maicasei. Din cauza ei a devenit gelos si rau, atat cu mine cat si cu copilul. De f multe ori a spus ca daca ar fi fost fetita nu o recunostea si ne-ar fi parasit de mult. In sept 2010, cand am incercat sa ne impacam a furat cardul de alocatie al minorului, profitand ca era pe numele lui. De atunci si pana in prezent el a incasat alocatia. M-a dat pt parasire de domiciliu, dar nua am fost niciodata luata in spatiu, in casa maicasei. Are vreo sansa sa castige custodia copilului sau jumatate de custodie, dupa noul Cod??!!!!!!!! va multumesc aticipat...sunt cam ingrijorata...m-a amenintat si cu moartea, atat el cat si maicasa. Ca il vor lua pe fiul meu si il vor da fratelui sau sa-l creasca. Urmatorul termen este cu martori, in mai. Cand voi primi hotararea de divort, rezultatul? Nu pot accepta custodie comuna, pt ca este un om f rau si duplicitar, nu-si vede decat interesul propriu. Eu am conditii sa-mi cresc fiul, casa si serviciu. Sunt invatatoare si lucrez de 10 ani in acest domeniu. Mama ma ajuta cu fiul meu cand sunt la scoala. Va multumesc! Astept raspunsul dumneavoastra.:(:(:(
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 17:11, 31 Martie 2012
Are toate sansele sa obtina exercitarea autoritatii parintesti in comun (custodie comuna) iar in legatura cu stabilirea locuintei copilului, aceasta poate fi stabilita la dvs. daca puteti dovedi ca aveti conditiile necesare pentru cresterea si educarea lui in conditii bune, instantele acordand de obicei locuinta copilului catre mama.
Incepand cu 01.10.2011 , odata cu intrarea in vigoare a noului Cod civil, nu mai exista notiunea de custodie a copilului (sau jumatate din custodie?).
Solicitati stabilirea domiciliului minorului la dvs, iar instanta de tutela stabileste de regula exercitarea autoritatii parintesti de ambii parinti , fara fixarea unui program de vizitare.
Se va efectua ancheta sociala la domiciliile ambilor parinti, pentru a se stabili cine are conditii mai bune pentru cresterea copilului.
Va sfatuiesc sa consultati un avocat, nu puteti sustine singura aceasta cauza, mai ales daca si fostul sot are aparator angajat.
Jumatatea de custodie la care va referiti vizeaza altceva si nu faptul ca minorul sa stea efectiv 2 saptamani la domiciliul tatalui.
Este vorba de alte drepturi...
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Jumatatea de custodie la care va referiti vizeaza altceva si nu faptul ca minorul sa stea efectiv 2 saptamani la domiciliul tatalui.
Este vorba de alte drepturi...


Cu tot respectul, care este cadrul legal care reglementeaza expresia "jumatate de custodie"?
Sincer, nu am auzit-o decat la Remis Truica, cand omul de afaceri s-a plans ca nu este lasat sa-si vada fetele si le-a cerut magistratilor sa primeasca jumatate din custodie, dar el nu este de profesie jurist.
Poate ne luminati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate evita disputarea custodiei în tribunal? cristianepezapada cristianepezapada Am avut o relație de 5 ani de concubinaj cu un bărbat. Avem împreună o fetiță de 3 ani. Doresc încheierea relației, tatăl fiicei nu, dar asta e o ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca cei doi concubini au un minor si vor sa se desparta? gheorghedarius35 gheorghedarius35 Buna ziua!am o intrebare?;daca cei doi concubini,se despart,si au un minor de 7 luni,mama coplilului nu are venit si nici nu a lucrat pana in prezent si mai ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am un băiat de 10 ani, în tot acest timp tatăl ... Ionela Dumitrache Ionela Dumitrache Bună ziua, am un băiat de 10 ani, în tot acest timp tatăl a fost foarte puțin în viata lui,ne-a părăsit când bebe avea câteva luni, ne-am împăcat ... (vezi toată discuția)