avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua, am un băiat de 10 ani, în tot acest timp ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua, am un băiat de 10 ani, în tot acest timp tatăl ...

Bună ziua, am un băiat de 10 ani, în tot acest timp tatăl a fost foarte puțin în viata lui,ne-a părăsit când bebe avea câteva luni, ne-am împăcat puțin când băiatul avea 5 ani dar asta a durat doar un an, el fiind la fel de absent deși eram lângă el. nu plătește pensie alimentara, nici nu se interesează de el, mai ales și alocația copilului vine la el... Eu m-am saturat mereu sa îl caut când am nevoie de ceva pentru copil, dacă as discuta cu el, as putea prin notar sa îmi dea custodie exclusiva ca să nu mai am nevoie de el de acum înainte? Nu îmi place sa ma rog de el, și el sa nu aibă nimic pentru copil. Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 22:13, 14 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exercitarea autorității parintesti in mod exclusiv de unul dintre parinti se poate obtine doar pe calea instantei de judecata.
Având în vedere dezinteresul tatalui fata de minor, atatia ani, aveti sanse de castig.
Prim aceeasi actiune, trebuie sa solicitati si stabilirea domiciliului copilului la dvs precum și obligarea tatalui la plata pensiei alimentare.
Contactati un avocat si discutati pe larg situatia pentru a acționa cat mai eficient.
Când băiatul avea un an și am fost în judecata de pensie alimentara, a fost de acord ca băiatul sa rămână la mine, deci este în custodia mea, și are același domiciliu ca mine.... Atunci nu i s-a dat drept de vizita, judecătoarea a fost foarte deranjata de faptul ca, el a venit cu actuala concubina, și a spus ca nu l-am lăsat sa vadă copilul, dar el nu venise niciodată la mine sa îl vadă, vroia sa îl duc eu la el... De doi ani jumate nu a mai avut legătură cu băiatul, și eu am vb cu el doar când am avut nevoie de buletinul lui sau acord sa fac ceva, băiatul fiind pe numele lui. Mulțumesc

Ultima modificare: Luni, 14 Septembrie 2020
gi-jane2, moderator
Este greu de obținut ceea ce doriți.
Daca el nu este de acord trebuie sa va pregătiți beton pentru proces.
Cazul trebuie foarte bine instrumentat de avocat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faptul că locuința copilului s-a stabilit la dvs nu înseamnă că este în custodia dvs exclusivă. Aveți nevoie și de acordul lui pentru deciziile importante din viața copilului. Eventual, cereți suplinirea consimțământului dacă nu este de acord cu vreo măsură luată față de copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! am un copil de 3 ani , sunt despărțită de tatăl ... Georgianactn003 Georgianactn003 Buna ziua ! Am un copil de 3 ani , sunt despărțită de tatăl acestuia de când eram însărcinată , nu am fost căsătoriți , după naștere acesta a ... (vezi toată discuția)
Buna seara. sunt divorțată de 8 ani, după divorț avem custodie ... nataliacatisov@yahoo.ro nataliacatisov@yahoo.ro Buna seara. Sunt divorțată de 8 ani, după divorț avem custodie comuna asupra minorului, in toți acești ani tatăl copilului nu ia plătit niciodată ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturi dyzzyy dyzzyy Buna ziua! Cum ar trebui sa procedez pentru a-l decade pe tatal copilului din drepturi. Cazul meu; divortata de 1 an de zile, prin notariat, pensie alimentara ... (vezi toată discuția)