avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... La incetarea CIM voi primi din nou indemnizatie de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

La incetarea CIM voi primi din nou indemnizatie de somaj?

Buna ziua
-dupa 6 luni de somaj am fost incadrat pe perioada nedeterminata timp de 15 luni la expirarea perioadei CIM, se va relua perioada ramasa sau se reia de la inceput?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:14, 2 Aprilie 2012
La incheierea CIM pe durata nedeterminata somajul a incetat. Faptul ca a-ti lucrat 15 luni va da dreptul la o noua perioada de somaj deoarece aveti realizat un stagiu de 12 luni in ultimele 24 de luni de la data incetarii, a doua conditie fiin motivul incetarii contractului care nu-mi este clar.
Intrebare: daca CIM a fost pe durata nedeterminata care este motivul incetarii dupa 15 luni?
Nu exista c.i.m. pe durata nedeterminata de 15 luni ... ori este determinata ori nedeterminata durata c.i.m. incheiat ?

Daca c.i.m. a fost incheiat pe durata nedeterminata, atunci plata indemnizatiei pentru somaj a incetat urmand a fi reluata o noua procedura pentru acordarea acesteia.

Daca c.i.m. a fost incheiat pe durata determinata, atunci plata indemnizatiei pentru somaj a fost suspendata , urmand a se relua la incetarea motivului pentru care a fost supsendata (in speta, la incetarea c.i.m.).
leand a scris:

....am fost incadrat pe perioada nedeterminata timp de 15 luni la expirarea perioadei CIM, se va relua perioada ramasa sau se reia de la inceput?


Cred ca este vorba totusi despre un cim determinat de 15 luni,si nu de un cim nedeterminat,pt. ca vorbiti despre o expirare a perioadei cim....Daca este asa,
cf.art.44lita din Legea 76/2002,:

ART. 44
Incetarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc dupa cum urmeaza:
a) la data incadrarii in munca, conform legii, pentru o perioada mai mare de 12 luni;


Cu alte cuvinte,,daca ati fost incadrat cu un cim determinat de 15 luni,la data incadrarii,plata indemnizatiei de somaj a incetat.
-in primul rand va multumesc pentru raspunsuri da intradevar am gresit CIM a fost incheiat pe durata determinata prelungindu-se ori de cate ori a vrut angajatorul astfel incat mi sa prelungit de vreo 6 ori si altfel s-au acumulat aproape 16 luni de la data angajarii .
Ultima modificare: Luni, 2 Aprilie 2012
leand, utilizator
In acest caz, veti beneficia din nou de somaj daca c.i.m. inceteaza din motive neimputabile dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire in somaj dupa prelungire contract perioada determinata monrocka monrocka Buna seara! Sunt in situatia in care imi va expira contractul pe perioada determinata (inainte de angajare am fost in somaj), insa angajatorul mai are nevoie ... (vezi toată discuția)
Reintoarcere in somaj monicalirca monicalirca Buna ziua, O persoana si-a gasit un loc de munca inainte de a-i expira perioada de somaj. Inainte de terminarea perioadei de proba de 90 de zile, intervin ... (vezi toată discuția)
Reincadrare din somaj alinacristinel alinacristinel buna seara as dori sa stiu ce avantaje are firma care ma reaganjeaza din somaj dupa 3 luni/mentionez ca am fost trecuta in somaj pe perioada de iarna adica ... (vezi toată discuția)