avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata sentinte judecatoresti
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata sentinte judecatoresti

Buna ziua,
Avem urmatoarea situatie: Un cadru didactic, angajat in perioada 2008-2009 la o institutie de invatamant unde avea norma de baza, implicit si carnetul de munca, cu o norma de 60%, iar la o alta institutie de invatamant, avea completarea de 40% norma.
Cadrul didactic respectiv, a actionat in judecata privind drepturile prevazute de L 221/2008 doar unitatea in care avea norma de baza, si a castigat aceste drepturi salariale.
Acum, acest cadru didactic , solicita, pe baza de cerere si copie dupa sentinta, aceste drepturi si de la institutia in care avea completarea de norma, chiar daca in sentinta acesta figureaza doar la institutia la care avea norma de baza.
este corect sa i sa plateasca aceste drepturi de la ambele institutii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:18, 1 Aprilie 2012
se executa exact prevederile din dispozitiviul Hotararii judecatoresti. daca nu este obligata si cealalta institutie nu
av.antoanelageaman a scris:

se executa exact prevederile din dispozitiviul Hotararii judecatoresti. daca nu este obligata si cealalta institutie nu


Va rog sa imi spuneti in ce legislatie pot gasi mai multe amanunte referitoare la acest aspect,
Directorul institutiei mele, imi cere un argument scris, privind refuzul de a achita aceste drepturi. (mentionez ca sunt angajata (trebuie sa calculez si sa achit aceste drepturi) a celei de-a doua institutie, la care cadrul didactic, nu figureaza in sentinta
Nu este corect, intrucat hotararea judecatoreasca nu este opozabila si celeilalte institutii unde avea completarea de norma...actul jurisdictional, (ca orice act juridic, in general) produce pe langa efecte obligatorii intre parti, intemeiate pe principiul relativitatii, si efecte de opozabilitate fata de terti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sume obtinute prin hotarari judecatoresti auricabat auricabat Buna ziua, Am 66 de ani, am lucrat in invatamant ca si administrator financiar, pensionara din anul 2012. In 2015, mi s-a acordat 5% din valoarea unei ... (vezi toată discuția)
Legea nr. 85 din 2016 POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Legea mentioneaza: -Art. 2 (1) Personalului didactic din invatamantul de stat caruia, pana la data intrarii in vigoare a prezentei legi, nu i s-au acordat ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale invatamant Nina Popescu Nina Popescu Buna seara! Sunt cadru didactic in Scoala Gimnaziala Nr. 1 din Micesti, jud. Arges. Mentionez ca nu eram membru de sindicat in perioada in care colegii mei ... (vezi toată discuția)