avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Când pot beneficia de pensie?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Când pot beneficia de pensie?

Sunt nascut în anul 1970,luna aprilie,ziua 21,bărbat.
Stagiul de cotizare în specialitate : 19 ani,6 luni,23 zile.
Stagiul total de cotizare : 29 ani,6 luni, 11 zile.
Menţionez că la data de 15.11.2011 am fost declarat inapt pentru serviciul militar cu scoatere din evidentă,de către comisia de expertiză medico-militară,gradul II de invaliditate fără drept de muncă.
Nu am primit încă decizia de pensie sau ajutor de supravieţuire.
Aveţi idee cât voi fi penalizat pentru că m-am înbolnăvit aşa devreme.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:37, 1 Aprilie 2012
Din pacate la intrebarea dvs. nu am un raspuns care sa va multumeasca.

Nu ati realizat stagiul minim de cotizare in specialitate de 20 de ani. In aceste conditii si avand in vedere ca Legea nr. 263/2010 si HG nr. 257/2011 nu reglementeaza aceste situatii, deocamdata varsta la care puteti trece la pensie pentru limita de varsta este de 65 de ani.

Situatia despre care am scris si care afecteaza mai multe persoane este urmatoarea: persoane care au lucrat in sistem militar se pensioneaza de invaliditate insa nu au realizat stagiul minim de cotizare in specialitate. Pentru aceste persoane nu exista reglementata legal posibilitatea de a trece la pensie pentru limita de varsta fara sa realizeze acest stagiu minim, asa cum exista pentru cei care au lucrat in sistemul civil.

In aceste conditii si deocamdata, ei nu vor trece la pensie pentru limita de varsta la varsta standard prevazuta in anexa 6 a Legii nr. 263/2010, ci vor trece la pensie pentru limita de varsta la varsta prevazuta in anexa 5 a Legii nr. 263/2010. Sa speram ca in viitor se va sesiza cineva in privinta acestei situatii absurde si va modifica un act normativ din cele doua mentionate de mine aici (ar fi suficient sa modifice art. 64, alin. 3 din HG nr. 257/2011).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate m.a.i. ionica69 ionica69 Buna ziua, Actualmente sunt funcţionar public –poliţist- (am probleme medicale) si vă rog respectuos să-mi răspundeţi, dacă in baza legislaţiei ... (vezi toată discuția)
Pensie militara veron24 veron24 Buna seara,am o nelamurire privind noua lege a pensiilor militare. Sunt nascut in 1956 si am o cariera de 11 ani,am fost trecut in rezerva in 1991,iar din ... (vezi toată discuția)
Varsta de pensionare pentru militari Dreptul muncii Dreptul muncii Cat este varsta de pensionare pentru militari, acum cu noua lege a pensiilor? A ramas la 55 ani sau este la 60 de ani, pentru fiecare caz in parte (in functie ... (vezi toată discuția)