avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Prima organizatie nationala a consilierilor juridici ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Prima organizatie nationala a consilierilor juridici recunoscuta international

Asociatia Forumul Electronic al Consilierilor Juridici din Romania [e-F.Cons] a fost invitata si admisa in clubul organizatiilor nationale membre ale European Corporate Lawyers Association [ECLA: www.ecla.org]. Aceasta este o confederatie europeana formata din asociatiile nationale ale consilierilor juridici angajati in companii. ECLA are sediul in Belgia, la Brussels, si include 17 asociatii nationale care reprezinta peste 31.000 de consilieri juridici din Europa, ceea ce o recomanda ca fiind cea mai puternica organizatie europeana care se adreseaza in principal consilierilor juridici angajati.

Incepind cu anul acesta, membrii aflati pe Tabloul Consilierilor Juridici al Asociatiei e-F.Cons, vor fi inclusi in Directorul European anual al consilierilor juridici din anul 2004, alaturi de colegii lor din cele 17 tari europene membre ale ECLA.

Alte proiecte imediate in care e-F.Cons si si ECLA vor colabora vizeaza domeniile educatie, initiative legislative la nivel local si european, finantarea unor proiecte comune.

Avind in vedere ca ECLA este o asociatie care se adreseaza in special consilierilor juridici din companii, (ceea ce corespunde si cu scopul principal al Asociatiei e-F.Cons) colegii care lucreaza in societati comerciale cu capital privat sau public sunt invitati in mod special sa se inscrie in asociatia noastra.Membrii e-F.Cons au acces la informatii de ultima ora privind trendul profesiei de consilier in plan international si solutiile gasite de alti colegi europeni la problemele profesionale comune.

e-F.Cons are totodata o relatie de parteneriat cu Association of Corporate Counsel, filiala europeana [www.acca.com]. ACC este o asociatie globala cu sediul la Washington, care are peste 16.000 membrii in peste 50 de tari. Deoarece aceasta are un sistem de membership individual, in cadrul e-F.Cons exista un grup special al consilierilor romani membrii ACC Europe, prezidat de colega noastra de la British American Tobacco. Acest parteneriat ne permite sa lansam patru ghiduri destinate consilierilor juridici: "Cum sa devenim consilieri juridici";"Zece lucruri pe care trebuie sa le cunoasca un consilier in primul an de activitate"; "Primul consilier al unei companii:Ce trebuie sa stim" si "Rolul Consilierului Juridic". Ele vor fi disponibile in intregime membrilor e-F.Cons iar extrase largi din acestea vor fi publicate in jurnalul public al asociatiei: weblog.ro/efcons

Transmit multumirile echipei de conducere a e-F.Cons colegilor din companiile nationale si multinationale care ni s-au alaturat, pentru increderea pe care ne-o acorda. Fara sustinerea lor nu am fi putut obtine aceasta recunoastere, care face ca Asociatia noastra sa fie prima prima asociatie profesionala a consilierilor juridici afiliata la o organizatie europeana de anvergura. Impreuna dorim sa facem fata provocarilor pe care viitorul european al Romaniei le va aduce in viata noastra profesionala.

Pentru informatii suplimentare, astept mesajele voastre la:
dan.stoica@juridice.ro


ASOCIATIA e-F.Cons

Dan STOICA, ll.m.
Presedinte

Alte discuții în legătură

Despre rezultate la magistratura issabella issabella Sal! As vrea si eu sa stiu pe ce site pot gasi rezultatele de la magistratura. Multumesc. (vezi toată discuția)
Codul deontologic al consilierului juridic - proiect anonim anonim Gasiti mai jos un proiect de Cod Deontologic pe care il supun comentariilor voastre. El este adoptat de membrii asociatiiei e-F.Cons - o asociatie profesionala ... (vezi toată discuția)
Statatul asociatiei nonprofit Annamariakov Annamariakov Buna ziua! Se poate insera in statutul unei asociatii conditia ca devenirea de membru in aceasta asociatie inseamna ca acel membru devine un mod automatic ... (vezi toată discuția)