avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... OUG 64/30.06.2010 se aplica si la constructiile noi?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

OUG 64/30.06.2010 se aplica si la constructiile noi?

Buna ziua,va rog sa ma lamuriti:daca o cladire noua,finalizata, din terte motive nu a primit darea in folosinta de la primarie cu toate ca se plateste impozit pentru ea,cu ajutorul OUG 64/2010 poate fi inscrisa in cartea funciara?Daca se poate,in ce conditii?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ada.armina , utilizator 19:06, 30 Octombrie 2010
31. La articolul 55, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 55
(1) Dreptul de proprietate asupra constructiilor se inscrie in cartea funciara in baza autorizatiei de construire si a procesului-verbal de receptie la terminarea lucrarilor, precum si a unei documentatii cadastrale."

32. La articolul 55, dupa alineatul (1) se introduc doua noi alineate, alineatele (1^1) si (1^2), cu urmatorul cuprins:
"(1^1) In cazul constructiilor realizate inainte de intrarea in vigoare a Legii nr. 453/2001 pentru modificarea si completarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii si unele masuri pentru realizarea locuintelor, inscrierea se face in baza:
a) autorizatiei de construire sau, in lipsa acesteia, a certificatului prin care se atesta ca imobilul este inregistrat in registrul agricol, precum si in evidentele fiscale, eliberat de primarul unitatii administrativ-teritoriale unde este amplasata aceasta constructie;
b) documentatiei cadastrale.
(1^2) Dreptul de proprietate asupra constructiilor se poate inscrie in cartea funciara si pe stadii de executie, in baza urmatoarelor documente:
a) autorizatiei de construire;
b) procesului-verbal privind stadiul fizic al realizarii constructiei, avizat de reprezentantul autoritatii administratiei publice emitente a autorizatiei de construire;
c) documentatiei cadastrale."

daca noua inseamna dupa intrarea in aplicare a Legii nr. 453/2001 trebuie proces verbal de receptie! daca e mai veche trebuie "certificat de atestare a edificarii constructiei" - adicalea sunteti la mana PRIMARIEI..... daca nu un CONSULTANT de aici nu va da o solutie prin instanta....

PS: constructia dvs nu este "finalizata" cum spuneti dvs!!!... dovada finalizarii e acel "proces verbal de receptie finala"#-o
trebuie sa mergeti la primarie la urbanism si acolo veti obtine toate informatiile necesare.
"Procesul verbal de receptie" exista ,constructia este finalizata.Ce nu am primit de la primarie este darea in folosinta,care este alt act.Dar la intrebarea pe care am pus-o se pare ca nimeni nu raspunde,sau nu cunoaste oug 64/2010?Informatiile le am de la serviciul urbanism din primarie!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clãdiri fãrã autorizaþie de construcþie marieta_popa marieta_popa In 2004 s-a început construcţia locuinţei pe baza certificatului urbanism,la \"recomandarea proiectantului\", care nu a mai obţinut şi autorizatia de ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar teren intabulat si constructie noua, neintabulata Crinel Crinel Dupa divort la partaj, masa bunurilor comune se constituie dintr-un teren cumparat printr-un act de vanzare cumparare autentificat si intabulat plus o ... (vezi toată discuția)
Legea cadastrului si publicitatii imobiliare arlan arlan sunt proprietarul unei constructii pe un teren inchiriat prin contract de locatiune pe 49 ani. Pot face cadastru si intabula constructia? (vezi toată discuția)