avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Modificari la Statutul unui ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Modificari la Statutul unui ONG

Salut,

Daca vreau sa aduc modificari Statutului unui ONG ce acte sunt necesare si unde se face inregistrarea noilor modificari?
Pentru punct de lucru nou infiintat este aceeasi procedura?

Merci
Cel mai recent răspuns: ACRAFE , utilizator 14:58, 2 Aprilie 2012
OG nr.26/2000 prevede:
Art. 33. - (1) Modificarea actului constitutiv sau a statutului asociatiei se face prin inscrierea modificarii in Registrul asociatiilor si fundatiilor aflat la grefa judecatoriei in a carei circumscriptie teritoriala isi are sediul asociatia, cu aplicarea corespunzatoare a prevederilor art. 8-12.
(2) Cererea de inscriere a modificarii va fi insotita de hotararea adunarii generale, iar in cazul modificarii sediului, de hotararea consiliului director.
(3) Despre schimbarea sediului se va face mentiune, daca este cazul, atat in Registrul asociatiilor si fundatiilor aflat la grefa judecatoriei vechiului sediu, cat si in cel aflat la grefa judecatoriei noului sediu. In acest scop, o copie a incheierii prin care s-a dispus schimbarea sediului va fi comunicata din oficiu judecatoriei in circumscriptia careia asociatia urmeaza sa-si aiba noul sediu.
Acte necesare pentru modificarea statutului:
      Cerere tip pe care o scrieti acolo la judecatorie pe loc,
      Taxa judiciara de timbru(intrebati la judecatorie care mai e valoarea), 
      Timbru judiciar(intrebati la judecatorie care mai e valoarea),
      Procesul verbal al adunarii generale a asociatiei – atestat de avocat sau autentificată de notar - 3 exemplare originale şi o copie sau 4 exemplare originale.
La adunarea generala desemnati o singura persoana care sa se ocupe cu aceasta procedura si a carei nume si date complete din buletin le treceti la sfarsitul procesului verbal.
Ultima modificare: Luni, 2 Aprilie 2012
george-neagu, moderator
Potrivit Legii nr.146/1997:
Art. 4.-Cererile pentru acordarea personalitatii juridice, pentru autorizarea functionarii si pentru inregistrarea unor persoane juridice se taxeaza dupa cum urmeaza:
a) cereri pentru inregistrarea partidelor politice 39 lei;
b) cereri pentru acordarea personalitatii juridice asociatiilor fara scop lucrativ, fundatiilor, uniunilor si federatiilor de persoane juridice fara scop lucrativ, precum si pentru modificarea actelor constitutive ale acestora 19 lei.

Timbru judiciar este in valoare de 0,3 lei ...
MULTUMESC MULT:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedinte asociatie enacheii enacheii Ce acte sunt necesare pentru dosarul care trebuie depus la judecatorie in cazul schimbarii presedintelui la o asociatie studenteasca? (vezi toată discuția)
Act constitutiv? madi1206 madi1206 Buna ziua! Daca o asociatie non-profit schimba toti cei trei membri fondatori, sediul social .... pentru asta este nevoie de un nou act constitutiv / statut ... (vezi toată discuția)
Depunere statut actualizat luizacsinte luizacsinte Pentru depunerea la Judecatorie a Statutului unei asociatii in forma finala, cu toate modificarile la zi, trebuie facuta in baza vreounei alte ... (vezi toată discuția)