avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii detasare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

detasare

buna ziua, vom avea in curand o persoana in cadrul societatii noastre care va fi cu un contract de plasare forta de munca din partea unei societati care se ocupa de asa ceva (plasare angajati). intrebarea mea este: eu ca si angajator la care va fi detasat salariatul ce obligatii am (anunt la somaj, inregistrare revisal, decizie?). Mentionez ca noi vom plati o factura catre firma de plasare a fortei de munca pt aceasta persoana
Cel mai recent răspuns: Consilier Juridic , 16:33, 2 Aprilie 2012
In acest caz nu vorbim despre detasare ci plasare de forta de munca.

Spre deosebire de contractul de munca temporara incheiat intre angajat si firma angajatoare, contractul de punere la dispozitie incheiat intre agentul de munca temporara si d.voastra este un contract cu caracter comercial, clauzele fiind negociate de parti. In ceea ce priveste plata serviciilor oferite de agentul de munca temporara, aceasta poate fi facuta lunar sau saptamanal.

RECOMANDARE

La redactarea contractului se va tine cont de practica internationala potrivit careia plata serviciilor sa fie facuta de catre utilizator dupa ce agentul de munca temporara a platit drepturile salariale angajatilor temporari si obligatiile aferente catre bugetul de stat. Aceasta este o conditie respectata de catre toti agentii de munca temporara, fiind si o garantie a puterii financiare pe care agentul de munca temporara trebuie sa o aiba pentru a gestiona corect o astfel de activitate cu responsabilitati si obligatii majore atat fata de angajat, cat si fata de stat.

Agentul de munca temporara elibereaza periodic, la un interval stabilit de comun acord cu d.voastra, factura proforma consecutiva cheltuielilor aferente. Apoi veti achita contravaloarea facturii proforma intr-un termen stabilit initial.

"...(4) Agentul de munca temporara este cel care retine si vireaza toate contributiile si impozitele datorate de salariatul temporar catre bugetele statului si plateste pentru acesta toate contributiile datorate in conditiile legii.
(5) In cazul in care in termen de 15 zile calendaristice de la data la care obligatiile privind plata salariului si cele privind contributiile si impozitele au devenit scadente si exigibile, iar agentul de munca temporara nu le executa, ele vor fi platite de utilizator, in baza solicitarii salariatului temporar. "

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca prin agent de munca temporara cristinagrigorescu10 cristinagrigorescu10 Buna ziua, Am si eu o intrebare in legatura cu Munca prin agent de munca temporara: Art. 96, alin.3 din Codul Muncii prevede: \" Agentul de munca temporara ... (vezi toată discuția)
Mediere forta de munca in romania MIR ANDY UNIVERSAL SRL MIR ANDY UNIVERSAL SRL Ce conditii trebuiesc indeplinite pentru infiintarea unei firme de mediere forta de munca in Romania? Nu vreau sa plasez persoane in strainatate, nici sa aduc ... (vezi toată discuția)
Autorizare firma de plasare a fortei de munca caen 7810 candru candru Buna ziua, As dori sa deschid acest topic deoarece discutiile din cate am vazut sunt mai vechi si pentru mine este de interes. Am deschis de curand o firma cu ... (vezi toată discuția)