avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Inalta Curte de Casatie si Justitie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Inalta Curte de Casatie si Justitie

buna ziua,
as dori sa fac un fel de memoriu pentru inalta curte de casatie si justitie in legatura cu o sentinta judecatoreasca primita si nepotrivita. v-as ruga daca ma puteti ajuta cu un model de memoriu pentru acest lucru cat mai repede.
va multumesc :(
Cel mai recent răspuns: radovan82 , utilizator 13:08, 3 Aprilie 2012
nu va foloseste la nimic. daca aveti cai de atac ordinare, atunci exercitati-le. daca sentinta este irevocabila / definitiva, verificati daca sunt potrivite caile extraordinare de atac - contestatia, revizuirea.
orice alta procedura este inadmisbila si nici nu va fi bagata inseama deoarece legea nu prevede alte cai de modificare a unei sentinte judecatoresti.
nu, sentinta nu este definitiva, este prima sentinta, pe care am atacat-o cu apel la curtea de apel. cu toate acestea as dori sa fac si un memoriu catre inalta curte pentru a se putea lua in considerare si a se citi dosarul. va multumesc
daca ati atacat-o cu apel, inseamna ca exista un proces pe rol la Curtea de Apel inca nesolutionat. am inteles corect?
Nu sunt admise astfel de memorii, in primul rand la instante nu se fac memorii si ICCJ nu are autoritatea sa dispuna astfel de masuri.
da, este pe rol un procesul

Alte discuții în legătură

Recursul sentintei penale iulia_mrs iulia_mrs Dupa ce s-a dat o sentinta penala ex: Curttea de Apel Alba, unde anume se face recursul? (vezi toată discuția)
Reducerea pedepsei StefaniaR StefaniaR As dori sa stiu daca mai exista vre-o sansa de reducere a pedepsei cu 5 ani de inchisoare cu executare pe motivul de viol, avand in vedere ca au existat ... (vezi toată discuția)
Hotararile definitive admise de cedo. _Alin_ _Alin_ Doresc sa inteleg mai bine despre care hotarari / decizii definitive date de instantele din Romania pot fi admise de catre CEDO, pentru ca citind prin ... (vezi toată discuția)