avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 271 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Compensare ore suplimentare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Compensare ore suplimentare

Buna ziua,

In situatia in care in luna martie se efectueaza de catre un angajat intr-una din zilele lucratoare 4 h suplimentare care vor fi compensate prin ore libere platite in luna urmatoare, acestea trebuie sa fie evidentiate in pontajul lunii martie? Vor fi platite in luna martie si daca da, in ce procent? Deasemenea in aprilie, cand vor fi compensate prin ore libere platite cum vor aparea in pontajul acestei luni si cum vor fi remunerate?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: demarela , utilizator 08:54, 3 Aprilie 2012
Munca suplimentară se compensează prin ore libere plătite în următoarele 60 de zile după efectuarea acesteia.

În cazul în care compensarea prin ore libere plătite nu este posibilă în termenul de 60 de zile, în luna următoare, munca suplimentară va fi plătită salariatului prin adăugarea unui spor la salariu corespunzător duratei acesteia.
Sporul pentru muncă suplimentară se stabileşte prin negociere, în cadrul contractului colectiv de muncă sau, după caz, al contractului individual de muncă, şi nu poate fi mai mic de 75% din salariul de bază.

In speta, munca suplimentara va fi evidentiata in pontajul lunii martie ... iar zilele libere platite se pot lua in termen de 60 de zile de la data efectuarii muncii suplimentare .. acestea vor fi platite normal.
Fiind evidentiate in luna martie se vor si plati in aceasta luna ca si ore normale? Sau doar vor aparea in pontaj urmand ca ele sa fie luate ca ore libere si platite normal in aprilie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata orelor suplimentare deavolici deavolici Buna Ziua, Datele problemei sunt urmatoarele: - s-a prestat munca suplimentara in luna august (8 ore) - s-a cerut o zi libera din concediul de odihna in ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare muncesc muncesc Buna ziua! Nu prea inteleg ce inseamna spor pentru ore suplimentare. Adica, eu nu inteleg la fel cum inteleg cei de la HR. Daca trebuie sa fac in februarie, ... (vezi toată discuția)
Plata orelor suplimentare sau recuperare EmiMimy EmiMimy Bună ziua, Dacă am un salariat cu salariu brut de 2.000 lei care în luna ianuarie a prestat 192 ore din care 32 sunt suplimentare și doresc să îi dau ... (vezi toată discuția)