avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Declinare de competenta in favoarea Tribunalului ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Declinare de competenta in favoarea Tribunalului Bucuresti

Solutie: declina cauza în favoarea Tribunalului Bucureşti - Secţia civlă .Cazul se judeca la Arad.Caz:-anulare act emis de autorităţi publice locale 4890
Materia juridicã: Contencios administrativ şi fiscal
Intrebare:ce sa inteleg ca instanta de la trib.Arad nu este in masura sa ia o decizie?sau?Multumesc pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: cristiano73 , utilizator 19:04, 6 Iunie 2012
Da, decizia se va lua la Tribunalul Bucuresti.
Tribunalul Arad a apreciat ca alta instanta, si nu ea, este competenta cu solutionarea cauzei. Ceea ce nu inseamna ca Tribunalul Bucuresti nu va putea face acelasi lucru.

Inteleg ca este vorba despre competenta teritoriala.

Nu ne-ati spus cine a emis actul administrativ atacat. Nu ne-ati spus unde aveti domiciliul. Nu ne-ati spus care este motivarea instantei.

Iata ce spune Legea 554/2004 la art.10:


(3) Reclamantul se poate adresa instantei de la domiciliul sau sau celei de la domiciliul paratului. Daca reclamantul a optat pentru instanta de la domiciliul paratului, nu se poate invoca exceptia necompetentei teritoriale.

Va multumesc pt. sfat.Este un act emis de catre Primaria sect.3,am domiciliu in Arad,iar cazul este despre un teren mostenit de mine si dat de Primaria sect.3 altcuiva.Persoana de la care l-am mostenit sta in Israel,mai exact o evreica alungata cu familia sa cu tot din tara dupa razboi iar locul de casa,pt ca acea casa a fost demolata de catre raposatul"Ceausescu"cand a facut centrul civic.Stiu cui i-au dat terenul prin acea decizie de care am zis mai sus,iar acea pers. a facut o alipire la alte terenuri care erau langa acesta.Ajungand la aceasta situatie mai exact la Tribunalul Bucuresti sunt convins in proportie de 90 la suta ca nu mai am nici o sansa , cunoscand persoana cui la dat Primaria sect.3(adica primarul cred ca el ia decizia)nu?Terenul fiind in buricul targului oare mai am vreo sansa de castig sau voi ajunge si eu ca si altii la CEDO?MUltumesc inca odata pt. timpul acordat.
Am inca o rugaminte.Nr. de dosar este acelasi care l-am avut la Arad sau se schimba daca sentinta va fi la Buc.?Daca caut pe siteul oficial al Ministerului de Justitie la Arad gasesc dosarul iar la Trib.Buc nu merge acealasi nr.
Incercati sa cautati dupa numele partilor sau obiectul cauzei ...

Alte discuții în legătură

Ce inseamna ? - ce a dispus instanța de judecată oanaportar oanaportar Bună dimineața ! Ieri managerul institutiei in care lucreaza sora mea a avut un proces. La Termenul de judecata din ziua de ieri s-a discutat ... (vezi toată discuția)
Se poate? qwerta qwerta Am 2 intrebari: -La cit timp se succed termenele.care sunt termenele rezonabile conf legii, intr-o cauza in contencios atit timp cit ,,Art. 17. - (1) Cererile ... (vezi toată discuția)
Competenta instanta Florin Lucian Manolescu Florin Lucian Manolescu Dacă o instanţă ddmite excepţia necompetenţei teritoriale pusă în discuţie din oficiu şi declină competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea ... (vezi toată discuția)