avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Declinare de competenta in favoarea Tribunalului ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Declinare de competenta in favoarea Tribunalului Bucuresti

Solutie: declina cauza în favoarea Tribunalului Bucureşti - Secţia civlă .Cazul se judeca la Arad.Caz:-anulare act emis de autorităţi publice locale 4890
Materia juridicã: Contencios administrativ şi fiscal
Intrebare:ce sa inteleg ca instanta de la trib.Arad nu este in masura sa ia o decizie?sau?Multumesc pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: cristiano73 , utilizator 19:04, 6 Iunie 2012
:) Nu mai luati xanax pentru ca starea de lucruri la instantele din Bucuresti nu se schimba. Am citit situatia intocmita de CSM referitoare la numarul litigiilor si, la nivel de tara in 2011, instantele din Bucuresti au avut cel mai mare numar de procese. Daca nu ma insel, Tribunalul Bucuresti conduce detasat in topul celor mai incarcate instante din Romania.

Trebuie sa solicitati preschimbarea termenului de judecata. Nu inteleg de ce, in mesajul initial, ati scris ca Tribunalul Arad si-a declinat competenta in favoarea sectiei civile a Tribunalului Bucuresti. Teoretic si daca ati contestat un act administrativ, cererea de chemare in judecata ar trebui sa fie solutionata de sectia de contencios administrativ. Dar, poate imi scapa mie ceva.

Daca dosarul a ajuns la sectia de contencios administrativ a Tribunalului Bucuresti, va intemeiati cererea pe dispozitiile art. 17, alin. (1) din Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ. Daca dosarul a ajuns la o sectie civila a Tribunalului Bucuresti, mi-e teama ca cererea de preschimbare nu prea are sanse sa fie admisa. Dvs., insa, trebuie sa incercati.
Succes!
Gabriela Pintea a scris:

Dar, poate imi scapa mie ceva.

cristiano73 a scris:

cazul este despre un teren mostenit de mine si dat de Primaria sect.3 altcuiva.

Cred ca ne scapa ...obiectul cauzei si temeiul juridic (sau calificarea data de instanta)
Imi pare ca instanta aradeana a vazut aici un litigiu civil (probabil o actiune in nulitate de drept comun formulata de un tert) nicidecum o actiune in contencios administrativ.
Nu avem de unde sa stim pentru ca nu stim CE anume s-a mai pus in discutia partilor (in afara de exceptia de necompetenta).
Ultima modificare: Vineri, 1 Iunie 2012
romascanu, moderator
dupa stiinta mea, competenta in solutionarea diferendelor pe legea 18, pe legea 10 sunt date in competenta SPECIALA SPECIALA a instantelor civile, respectiv judecatorie pt fond funciar si tribunal pe L10..
exista hot ale ICCj pe acest aspect, pe de o parte, ca dispozitia nu-i de competenta contenciosului, iar pe de alta, functie de obiectul cererii de retrocedare...

revendicarea/nulitate pe/de drept comun..practicate urmeaza competenta comuna
romascanu a scris:
Cred ca ne scapa ...obiectul cauzei si temeiul juridic (sau calificarea data de instanta)

:) Asta este, cred eu, de domeniul evidentei.

Deocamdata dosarul a ajuns la sectia de contencios administrativ a Tribunalului Bucuresti iar pe portalul instantei obiectul este anulare act administrativ. Am discutat ieri cu domnul care a deschis aceasta discutie prin intermediul mesajelor private.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Iunie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Va multumes tuturor pt. raspuns si promptitudine.Situatia este exact cum spunea doamna Gabriela.Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna ? - ce a dispus instanța de judecată oanaportar oanaportar Bună dimineața ! Ieri managerul institutiei in care lucreaza sora mea a avut un proces. La Termenul de judecata din ziua de ieri s-a discutat ... (vezi toată discuția)
Se poate? qwerta qwerta Am 2 intrebari: -La cit timp se succed termenele.care sunt termenele rezonabile conf legii, intr-o cauza in contencios atit timp cit ,,Art. 17. - (1) Cererile ... (vezi toată discuția)
Competenta instanta Florin Lucian Manolescu Florin Lucian Manolescu Dacă o instanţă ddmite excepţia necompetenţei teritoriale pusă în discuţie din oficiu şi declină competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea ... (vezi toată discuția)