avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sedinta comitet executiv
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sedinta comitet executiv

Buna ziua.
1.Cum trebuie interpretata conditia ca la sedinta statutara a comitetului executiv sa participe jumatate plus unul ? Daca sunt 7 membri in CE (inclusiv presedintele asociatiei) conditia ar fi 3,5 + 1 = 4,5 membri. Care ar fi cvorumul legal, 4 sau 5 ?
2. Este legal sa se decida in CE colectarea de fonduri de reparatie pentru instalarea unui interfon, de ex., sau trebuie sa hotarasca adunarea generala ?
Ultima modificare: Marți, 3 Aprilie 2012
dddgab, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 09:42, 3 Aprilie 2012
1-4
2-CE are competenta sa dispuna colectarea de fonduri pana la o anumita valoare ,de regula precizata de AG-pentru lucrari urgente si in interesul general al proprietarilor
1. Sedinta este legala daca se aduna 4 membri din 7.
Jumatate + 1 se aplica atunci cand din diferite cauze comitetul ramane cu un numar par de membri.

2. Fondul de reparatii ar trebui sa existe inca de la infiintarea asociatiei de proprietari el fiind obligatoriu, conform Legii 230/2007. Altfel de unde si cum s-ar putea face reparatii, uneori foarte costisitoare ale elementelor proprietatii comune?
Deci acum si in cazul de fata, comitetul dv. executiv nu face decat sa puna in practica o prevedere legala.
Fondul de reparatii ar trebui colectat nu numai pentru montarea unei instalatii de interfon, ci alimentat permanent pentru a avea bani la dispozitie sa faceti diferite lucrari de intretinere si reparatii. Banii stransi in asemenea fond sunt "bani albi pentru zile negre", iar comitetul executiv ar trebui sprijinit pentru o buna gospodarire a blocului. Este in avantajul tuturor proprietarilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare interfon monica89 monica89 As dori sa stiu cati proprietari dintr-o scara de bloc trebuie sa fie de acord pentru a se schimba vechiul interfon?Admnistratorul nu doreste sa stranga banii ... (vezi toată discuția)
Stergere "datorie" la asociatie de proprietari toni6687 toni6687 Buna ziua, As vrea sa stiu daca am posibilitatea sa dau in judecata in contencios administrativ asociatia de proprietari si daca in acest caz exista costuri ... (vezi toată discuția)