avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... fondul de garantare al victimelor strazii
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

fondul de garantare al victimelor strazii

Vă rog sa mă ajutati cu o sugestie.
În 2009 a avut loc un eveniment rutier între un tractor si un autoturism din care au rezultat pagube materiale. Nu stiu cum s-a stabilit vinovatia însa nu a fost retinut nici un permis.
Fondul de garantare al victimelor strazii s-a îndreptat acum cu actiune în regres împotrive conducatorului tractorului. Mentionez ca tractorul era neasigurat însa nu era proprietatea conducatorului auto ci al societatii la care acesta lucra .
Daca obligatia de asigurare revine proprietarului autoturismului atunci de ce trebuie ca despagubirile sa le plateasca soferul?
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 19:44, 3 Aprilie 2012
Nimeni nu ma poate ajuta ?
Pentru ca in Codul Rutier, obligatiile/sanctiunile sunt pentru persoanele care conduc autovehiculele pe drumurile publice.In cazul cand sunt interogate, persoanele juridice in calitate de proprietari, sunt obligate sa comunice datele de identificare ale conducatorului caruia i-au incredintat autovehiculul si a incalcat regulile de circulatie.Pentru neintocmirea RCA, proprietarii sunt numai amendati dar daunele se platesc de vinovat.
Ultima modificare: Marți, 3 Aprilie 2012
nucu$, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Circulatia fara rca cu masina altuia maricim maricim Buna ziua, Ma numesc Mihai Marici si as avea nevoie de un sfat de la dvs ,si in speranta ca mi-l puteti da,va multumesc anticipat! Tatal meu a fost ... (vezi toată discuția)
Accident cu masina firmei si nu avea rca alexro28 alexro28 am avut Accident cu masina firmei si nu avea rca si acum mie a venit notificare de la firma de casaco la care a avut omul care l-am lovit si imi cere sa i ... (vezi toată discuția)
Lamuriri la ordinul csa 5/2010 NELUL NELUL Am avut un accident cu un ansamblu tractor-remorca neinmatriculat, nesemnalizat, ne... A inceput procesul, cercetari, expertize... Conform ordinului CSA ... (vezi toată discuția)