dorinv a scris:
E legal ca un consilier juridic sa vizeze actele societatii (sa semneze) inclusiv contractele comerciale si apoi sa le transmita prin fax? Semnatura astfel trimisa pe acte, prin fax e conforma normelor legale? Sau documentele nu pot fi vizate in acest mod?
Va rog sa imi indicati numarul actului normativ (daca exista) care reglementeaza o astfel de practica, semnatura legal exprimata prin fax.
Va multumesc.
Am intuit ce vreti sa intrebati, de fapt, dar, daca despre dvs. este vorba, trebuie sa solicitati, la randul dvs., sa vi se comunice actele care stau la baza intocmirii contractelor comerciale! De asemenea, trebuie sa solicitati ca actele care poarta semnatura dvs. sa va fie recomunicate prin fax, dupa ce au semnat si directorii!
Nu uitati ca, incepand cu 2003, avizul juristului nu mai este unul consultativ; conform prevederilor Legii nr. 514/2003 si Statutului consilierilor juridici, putem fi trasi la raspundere pentru fiecare semnatura, inclusiv in conditiile dreptului comun!
Norocul nostru ca nu stiu prea multi asta! Sfatul unui consilier juridic pentru alt consilier juridic: asigurati-va ca actele semnate de dvs. va sunt recomunicate iar in privinta contractelor, "acoperiti-va" cu hartii! Paza buna trece primejdia rea!
Bafta!