avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM pe perioada determinata

Buna dimineata.
As dori sa va expun o problema cu care ma confrunt si astept un sfat de la dvs.
Am facut un CIM pe perioada det. unei persoane care lucreaza la un proiect extern. A incetat de drept acest contract, apoi, pentru inca 2 luni, i s-a mai facut act aditional. Acest act aditional a incetat la sf lunii februarie, deci persoana respectiva a iesit din acest proiect.
Acum, gasindu-se fonduri, se doreste reangajarea acestei persoane, pe acelasi proiect, pe acelasi post. Deci, dupa o luna tb sa ii fac reangajare.
Aceasta reangajare se face tot cu CIM pe perioada det? Si in situatia in care mai doreste vreo prelungire, o pot face cu act aditional?
Stiu prevederile din Codul Muncii - max. 3 CIM pe perioada det. succesive pe acelasi post.
Daca mai apar astfel de situatii, cate CIM pe perioada det. mai poate incheia persoana respectiva? Ma refer la faptul ca primul CIM nu a avut durata max de 36 de luni.
E putin mai complicata situatia.
Va multumesc si astept un raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:15, 4 Aprilie 2012
Reangajarea se poate face pe perioada determinata .. in acest caz durata c.i.m. va fi de maxim 12 luni.

Art.82 alin.5 C.mun. : Contractele individuale de munca pe durata determinata incheiate in termen de 3 luni de la incetarea unui contract de munca pe durata determinata sunt considerate contracte succesive si nu pot avea o durata mai mare de 12 luni fiecare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare perioada determinata - prelungire contract padicam padicam Am angajat un baiat pe o functie pe o per det de o luna,apoi am schimbat functia si pt o alta per det tot de o luna.Acum tre sa prelungesc cim,dar vreau tot pt ... (vezi toată discuția)
Cim perioada determinata - perioada nedeterminata baandreea baandreea Buna ziua. Care sunt din punct de vedere legal solutiile dupa ce o persoana incadrata pe perioada determinata a implinit cele 36 de luni conform Codului ... (vezi toată discuția)
Prelungire cim comancorinaadelina comancorinaadelina Buna ziua, Am urmatoarea situatie: -un cim incheiat in data de 11.09.2014 pe perioada determinata (prelungirile au fost din 3 in 3 luni) , deci in 10.09.2017 ... (vezi toată discuția)