avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Creanta
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Creanta

Buna ziua ,

Compania a semnat in 2010 cu un hypermarket pentru a plati in 3 transe suma de 20.000 ron net ( servicii dinamica comerciala ) , dar acestia au fost facturati in 2011 cand colaborarea cu acestia se incheiase .
In prima anexa generala este scrisa perioada 01.01. - 31.12.2010 , iar in a2a anexa este detaliata procedura de plata in transa pentru cei 20.000 ron , dar perioada scrisa este 2011.

Nici achizitorul , nici managerul general + cel de vanzari , nu mai sunt pentru a lamuri situatia , iar magazinul a angajat o firma de recuperari creanta pentru solutionare .
Din cate stiu , suma se poate factura timp de 3 ani .

Ce solutie putem gasi pentru a nu contesta dar nici confirma momentan aceasta creanta , pana la intalnirea cu ei pentru lamurire ?
Cum am putea convinge partea opusa in acceptarea reluarii colaborarii pentru plata in transa si continuarea acesteia ?

Va multumesc anticipat pentru ajutor .
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 06:39, 17 Aprilie 2012
Daca societatea a semnat în anul 2010, un Angajament de platã, implicit a recunoscut debitul. Firma de recuperãri creante are la dispoziţie trei ani de la data semnãrii angajamentului sã vã acţioneze în instanţã.
Rãspuns la întrebarea 1: Din pãcate, deja aţi confirmat debitul prin semnarea angajamentului, chiar în condiţiile în care nu s-a achitat nimic pânã acum.
Rãspuns la întrebarea 2: Incepeţi prin a le achita o prima tranşã din debitul datorat, apoi continuati potrivit intelegerii

debitul fiind recunosct, trebuie platit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionarea creantei bancare andresclaudia andresclaudia am un contract de credit bancar(nevoi personale fara ipoteca)din 2007. Ultima rata achitata in aprilie 2008. creditul a fost cesionat in data de30 01 2009 ... (vezi toată discuția)
Problema cu o firma de recuperari creante eugeniavasilescu eugeniavasilescu am avut un card cumparaturi Raiffeisen la care nu am platit 3 luni si a fost cesionat de top factoring La dansii am platit tot platit si nu reusesc sa obtin ... (vezi toată discuția)
Penalitati si dobanzi datorate la creante comerciale...urgent va rog Andrei22 Andrei22 Imi cer scuze la inceput pentru continutul vast al post-ului meu, dar chiar am nevoie de ajutorul vostru mai ales ca eu imi pregatesc admiterea la INM si ... (vezi toată discuția)