avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contracte partiale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contracte partiale

Buna ziua,

Aveti idee daca la aceeasi firma un angajat poate avea un contract cu 8 ore si un contract cu 2 ore, pe functii diferite si in acelasi timp sa aiba la alta firma 2 contracte partiale a cate 1 ora?

Exista vreo limita?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:14, 4 Aprilie 2012
Da, exista aceasta posibilitate ... Codul muncii reglementeaza cumulul de functii, si anume:
art.35 (1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cate cim poate avea un salariat student97 student97 Buna ziua, As avea o intrebare. Daca salariatul X lucreaza cu CIM full time ( 8 ore) la firma A, poate inchide un alt CIM cu firma B tot full time 8 ore? Nu ... (vezi toată discuția)
2 cim la firma danaeconomist danaeconomist Este corect ca un salariat sa aiba CIM pentru 4 ore ca economist si la aceeasi firma inca un CIM tot de 4 ore ca persoana desemnata pentru activitati de ... (vezi toată discuția)
Angajare 8 ore la doua locuri de munca Ruslana1 Ruslana1 Buna ziua. As dori sa stiu daca este posibil ca o persoana sa fie angajata la doua societati diferite, cu norma intreaga de 8 ore/zi. Multumesc. (vezi toată discuția)