avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Comisia Centrala de Contestatii nu a raspuns la ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Comisia Centrala de Contestatii nu a raspuns la contestatia mea impotriva deciziei de pensie

Buna ziua!
Ma numesc Cristina si va scriu in numele mamei mele. Anul trecut in luna ianuarie si-a depus dosarul in vederea pensionarii pentru limita de varsta la Casa Teritoriala de Pensii. Cum decizia nu a fost favorabila, a ales sa depuna o contestatie. Potrivit legii, aceasta trebuie depusa in termen de 30 de zile de la data primirii deciziei de pensionare. A respectat acest termen, contestatia fiind depusa pe data de 14 iunie 2011 (decizia a primit-o pe data de 17.05.2011), urmand ca aceasta sa fie trimisa la Comisia Centrala de Contestatii din cadrul CNPP. Termenul de solutionare a contestatiei este de 45 de zile de la data inregistrarii acesteia la casa teritorială de pensii emitenta, potrivit aceleiasi legi. Insa, nici pana astazi, 4 aprilie 2012, mama mea nu a primit niciun raspuns de la Comisie. Am incercat in repetate randuri sa luam legatura telefonic cu cei de la Comisie, insa ori nu raspundeau, ori ni se spunea ca au multe dosare de rezolvat si ca sa asteptam.
Am luat legatura in scris cu casa teritoriala de pensii anuntandu-i in legatura cu aceasta situatie si ni s-a raspuns ca problema o pot rezolva doar cei de la Comisie. De asemenea, in raspuns s-a precizat ca data de trimitere a contestatiei impreuna cu dosarul la Comisie, 19.07.2011, cu toate ca aveau obligatia sa inainteze contestatia la Comisie in termen de cel mult 7 zile de la inregistrare.
Va rog sa ne sfatuiti ce putem sa facem in aceasta situatie, deoarece se pare ca atat Casa teritoriala de pensii, cat si Comisia au incalcat legea prin nerespectarea termenelor de solutionare.
Va multumesc anticipat!
Refuzul nejustificat al Comisiei de a raspunde la contestatie se ataca in termenul de 30 de zile de la expirarea termenului de 45 de zile prevazut pentru raspuns? Vad ca mai multe persoane spun ca asteapta raspunsul de cateva luni. Asa astept si eu, insa acum, cand m-am hotarat sa ma adresez instantei, imi pun problema daca cererea mea nu este cumva tardiva. Textul de lege se refera strict la contestarea deciziei comunicate de Comisia de contestatii in termen de 30 de zile...

Multumesc
In cazul in care nu asteptati termrnul de 45 zile,CJP va invoca exceptia prematuritatii, dupa acest termen putati oricand sa chemati CJPsi CCContestatii,in judecata,sunt judecatorii care nu mai asteapta raspunsul CCContestatii si judeca actiunea fara raspunsul CCC.
Multumesc frumos. Imi faceam griji daca nu cumva eram tinuta de termenul acela de 30 de zile pe care il prevede legea pentru atacarea deciziei Comisiei de contestatii. Dar in cazul acesta, nu am o decizie, am doar un refuz de a raspunde.
Conform art.150(4) termenul de solutionare a contestatiilor este de 45 zile, daca in 45 de zile nu primiti raspuns(sub un an de zile nu va raspunde) puteti chema in judecata casa de pensii judeteana si CCC. La tribunal CCC este reprezentata de casa de pensii si invoca exceptia prematuritatii actiuni, dar tribunalul o respinge, tocmai pentru ca trebuia sa raspunda in 45 zile de la data inregistrari acesteia.Sunt judecatori care le pun in vedere juristilor de la casa de pensii,ca la urmatorul termen se judeca daca nu primesc raspuns de la CCC.In felul acesta castigati timp altfel asteptati degeaba,caci raspunsul va fi acelasi. Sint cazuri rare cand CCC va da un raspuns pozitiv
Ma aflu in aceeasi situatie: am contestat decizia de pensie la comisia de contestatie de 5 luni si nu am primit inca un raspuns.Urmarind indrumarea dvs ma gindesc serios sa actionez in instanta .Am inteles ca trebuie sa chem in judecata atit casa teritoriala de pensii cit si comisa de contestie,la tribunal,sa fac dovada ca am contestat in termen decizia,ca aceasta faimoasa comisie nu mi-a raspuns in termen dar am o nelamurire: chem in judecata pe asigurari sociale in civil sau in contencios?Cu toate ca vinaapartine sistemului prost conceput.Sint convinsa ca si cei de la comisa de contestatii muncesc,dar daca sint doar citeva persoane pt intreaga tara,le este practic imposibil sa se incadreze in termen.Deci sa revin: chem comisa de contestatii si casa teritoriala,la tribunal in civil? Corect? Si formulez 2 capete de cerere/Pt comise ca nu au emis nici o hotarire in termenul legal si iar pt casa teritoriala ce ? Ca ei saracii asteptau rezultatul comisiei de contestatii.Ufff...

Alte discuții în legătură

Litigiu de munca sau contencios administrativ? OLGAS OLGAS In baza unui certificat de handicap vizual ( de navazator) am dreptul la pensie de limita de varsta. Am depus cerere cu nr de inregistrare la casa de pensii, ... (vezi toată discuția)
Chemarea în judecatã a casei de pensii pentru neluarea în calcul a unei adeverinþe ioanahilaroman ioanahilaroman La inceputul lunii septembrie, soacra mea a primit decizia de pensionare pentru limita de varsta, in valoare de 669 lei, pentru o vechime in munca de 35 de ani ... (vezi toată discuția)
Unde pot face contestatie impotriva deciziei de respingere, la casa de pensii sau la tribunal? SERBAN MIHAI2003 SERBAN MIHAI2003 Am primit decizie de respingere la pensionare limita de varsta cu reducerea varstei datorate gr.I pe legea 19/2000 si doresc sa stiu daca fac contestatie la ... (vezi toată discuția)