Sunt casatorit de vre-o 6 ani, insa separat de sotie de vre-o 2 ani caci eu lucrez in SAU iar ea in Canada.
In timp aceasta distanta a racit relatia intre noi, suficient de mult cit sa ne dorim amindoi sa divortam.
Important de mentionat este faptul ca nu avem copii din mariajul nostru.
Care este metoda cea mai simpla de a divorta cu acordul ambelor parti, pentru cetatenii romani aflati in strainatate?
Problema este ca am vrea sa depunem actele unde se depun ele (din cite am inteles eu asta se face la la judecatoria din Romania de unde apartin eu sau ea) insa nu prea avem timp sa calatorim in tara si am vrea sa evitam pasul de a veni personal.
Este adevarat ca la divortul cu acordul ambelor parti doar barbatul poate depune actele de divort, sau o poate face si sotia?
Oricum, intrebarea principala e daca putem divorta cu acordul ambelor parti fara a mai fi nevoiti sa ne prezentam personal la judecatorie (si deci sa evitam un calatorie in tara).
Depinde si ce va rezulta din actele prezentate de avocat.
Instanta stie ceea ce prezinta avocatii.
Daca ii prinde cu mata in sac pe cei de la alta instanta, asta e.
Dar, din punctul meu de vedere nu ar fi rau deloc un proces la Bucuresti.Isi poate gasi avocat mai usor.:)
Nu va impiedica nimeni sa "deschideti" divort in Brasov (adica sa depuneti cererea acolo).
Numai ca instanta va invoca din oficiu exceptia de necompetenta si va trimite dosarul instantei competente - Judecatoria sector 1 Bucuresti.
Nu e nimic grav in asta, doar ca dosarul dvs. va face ...istorie plimbandu-se prin geografia Romaniei. Atata tot.
Daca avocatul din Brasov vrea sa vada Bucurestiul (pe cheltuiala dvs.) iar nu e nici o problema pentru nu va obliga nimeni sa va luati un avocat din Bucuresti. Avocatul, daca vrea, poate sa va reprezinte oriunde nu numai in Judetul din al carui Barou face parte.
Romascanu a dat o lamurire pertinenta.
Dar o alta lamurire ar fi si aceea ce va avea in fata instanta la momentul sesizarii sale si ulterior.
Daca instanta vede ceea ce nu vreti poate fi vorba de istoria geografiei Romaniei, daca nu vede se poate si altfel.
Totul depinde de ceea ce vede sau de ceea ce poate vedea.
Aici este riscul pe care vi-l asumati in functie de ceea ce vor face avocatii si de ceea ce vor putea sa faca in raport de ceea ce au sa prezinte instantei.Adica, in alti termeni, de ceea ce le veti da dvs.