avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... In cat timp trebuie sa vina PV de radar acasa?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

In cat timp trebuie sa vina PV de radar acasa?

Buna ziua,
Am si eu o nedumerire si poate ma puteti ajuta: mi-a venit acasa, la data de 27.11.2008, un Proces Verbal incheiat in 22.10.2008 pentru depasirea vitezei legale in data de 11.07.2008. In PV se scrie ca agentul constatator de la Dispeceratul de monitorizare video a traficului rutier pe DN 1 constata ca in data de 11.07.2008 am rulat cu viteza de 92 km/h pe o sectiune de drum unde viteza legala este de 70 km/h si-mi da 4 puncte de amenda si 3 puncte de penalizare.
Intrebarea mea este: in cat timp trebuie sa vina PV acasa? Stiam ca trebuie sa vina in 30 de zile de la data PV...daca nu vine in 30 de zile am inteles ca se prescrie amenda, deci cum as putea contesta amenda respectiva?
Radarele de pe DN 1 sunt sigure sau pot fi contestate?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: balantajust , utilizator 15:09, 25 Februarie 2009
OG 2/2001 precizeaza ca PV este nul daca nu este inmanat in maxim 30 zile de la intocmire. Aveti dreptul la contestatie(motivul este mai sus).
Multumesc frumos pentru raspuns.
Deci va trebui sa depun o contestatie la Judecatoria Ploiesti motivand ca PV nu mi-a fost inaintat in maximum 30 de zile de la intocmire. Corect? Sau depun contestatie la Politie? Imi cer scuze daca intrebarile par prostesti, dar chiar nu m-am mai lovit de asa ceva pana acum.
necomunicarea p-verbal in termenul legal de 30 zile prevazut de art 14,alin.1 din O.G.2/2001 se examineaza intr-o eventuala contestatie la executare,bineinteles daca nu exista si alte motive de invocat care pot duce la anularea p-verbal,atunci putandu-se recurge la o plangere contraventionala...

in concluzie,daca nu exista alte motive de invocat,decat necomunicarea p-verbal in termen,atunci veti face contestatie la executare,dar dupa ce va vine somatia de plata de la adm.financiara/dir.de taxe si imp.locale...

o dezbatere mai ampla pe aceasta tema o puteti vedea accesand link-ul www.avocatnet.ro/content/for...
Daca astept sa-mi vina somatia de la Administratia Financiara acasa ies din cele 15 zile in care am voie sa depun contestatie. Plus ca deja voi fi inregistrat ca rau platnic. Nu mai intai fac contestatia pentru ca amenda sa devina nula? Adica, mi se pare ca pun carul inaintea boilor in felul asta...
Plus ca acum am recitit PV si am vazut ca nu exista rubrica de "mentiuni", unde sa pot sa fac si eu observatii, ceea ce nu mi se pare normal. E normal?
O.G.2/2001,art.16 - (7) In momentul incheierii procesului-verbal agentul constatator este obligat sa aduca
la cunostinta contravenientului dreptul de a face obiectiuni cu privire la continutul
actului de constatare. Obiectiunile sunt consemnate distinct in procesul-verbal la
rubrica “Alte mentiuni”, sub sanctiunea nulitatii procesului-verbal.

....spuneti ca nu exista aceasta rubrica pe p-verbal?...ceva nu este in regula atunci,ptr ca ar fi trebuit sa apara undeva pe p-verbal,cel putin urmatorul text: ”contravenientul arata ca: NU ESTE DE FATA” sau ceva de genul,iar in alta parte mai trebuia sa apara ”P-verbal nu a fost intocmit in prezenta unui martor,deoarece: S-A FOTGRAFIAT AUTOTURISMUL CU NR xx xx xxx AVAND O VITEZA....” sau ceva asemanator...in PV pe care il aveti,apare asa ceva???

...inainte sa va vina p-verbal,vi-a mai venit vreo instiintare din partea politiei ptr a le da datele dvs personale sau sa spuneti cine conducea auto in ziua aceea??

...trebuie sa intelegeti ca noi pe acest forum ne exprimam parerile,urmand ca dvs sa urmati sfatul care vi se pare cel mai bun...oricum va puteati da seama,de ce am sustinut ca intr-o eventuala contestatie la executare se poate invoca faptul ca p-verbal nu a fost comunicat in termen,daca ati accesat acel link,unde puteati gasi si un pasaj dintr-o sentinta civila data de instanta,cu referire la subiectul pe care il discutam pe acest topic...:)


Alte discuții în legătură

Proces verbal de contraventie in care numele a fost mentionat gresit mihai0888 mihai0888 In dimineata aceasta am fost surprins de un aparat radar cu 64 km/h in localitate si am fost oprit am fost sanctionat cu 2 puncte amenda in cuantum de 140 lei ... (vezi toată discuția)
Contestatie radar! rog raspuns! indubitabil indubitabil Buna ziua. Va postez mai jos contestatia pe care am facut-o in urma unui eveniment nefericit pe care l-am avut. Va rog sa imi estimati sansele castigarii ... (vezi toată discuția)
Amendat fara sa-mi faca proces verbal. fale fale Am fost oprit de Politie in zona cu limitare de viteza la 70 km/h. Mi-a spus ca aveam 84 km/h si nu mi-a dat nici P.V sa semnez nimic. Mi-a spus doar ca amenda ... (vezi toată discuția)