Buna ziua,
Am si eu o nedumerire si poate ma puteti ajuta: mi-a venit acasa, la data de 27.11.2008, un Proces Verbal incheiat in 22.10.2008 pentru depasirea vitezei legale in data de 11.07.2008. In PV se scrie ca agentul constatator de la Dispeceratul de monitorizare video a traficului rutier pe DN 1 constata ca in data de 11.07.2008 am rulat cu viteza de 92 km/h pe o sectiune de drum unde viteza legala este de 70 km/h si-mi da 4 puncte de amenda si 3 puncte de penalizare.
Intrebarea mea este: in cat timp trebuie sa vina PV acasa? Stiam ca trebuie sa vina in 30 de zile de la data PV...daca nu vine in 30 de zile am inteles ca se prescrie amenda, deci cum as putea contesta amenda respectiva?
Radarele de pe DN 1 sunt sigure sau pot fi contestate?
Buna ziua am primit un proces-verbal de constatare a contraventiei si instiintare de plata printr o scrisoare simpla nerecomandata trimisa de O.P.84-C.P.14 BUCURESTI prin care eram informat ca am fost depistat circuland cu viteza de 76 km/h in localitatea CIOCARLIA sat COTORCA,jud IALOMITA unde limita e de 50km/h Am citit acest articol: Art. 27. O.G 2/2001- Comunicarea procesului-verbal şi a înştiinţării de plată de face prin poştă, cu aviz de primire, sau prin afişare la domiciliul sau la sediul contravenientului. Operaţiunea de afişare se consemnează într-un proces-verbal semnat de cel puţin un martor. Spuneti mi va rog frumos daca nu am semnat de primirea scrisorii gasita in cutia postala nefiind recomandata pot sa fac contestatie?
Articolul de lege , este clar. Nu ti-a fost trimis cu A.R si n-ai semnat de primire , inseamna ca "NU A FOST TRIMIS":rtfm:
ASGURA-TE, totusi, daca nu ti-a fost comunicat prin afisare !! Cand vei fi dat in debit, faci contestatie la executare:P, pana atunci nu stii ca ai fost amendat:innocent: