avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1285 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Daca tatal meu nu mi-a mai platit pensia alimentara de la varsta de 3 ani,pot sa il dau acum in judecata,(acum am 21 de ani).
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: papy03 , utilizator 23:07, 4 Aprilie 2012
Pentru ce vreti sa il dati in judecata?

1. - pentru ca nu v-a platit pensia de intretinere de 18 ani???? ... nu rezolvati nimic: datoria lui se prescrie in termen de 3 ani pe latura civila, iar pe latura penala ar fi trebuit sa actionati in conditiile infractiunii de abandon de familie... dar, avand in vedere ca aveti deja 21 de ani, este mult prea tarziu: obligatia stabilita in sarcina lui (de a plati pensia de intretinere) era stabilita pana la implinirea varstei de 18 ani!!!

2. - pentru plata pensiei de intretinere in continuare?? ... aveti sanse numai daca faceti dovada ca urmati cursurile la zi ale unei facultati si nu aveti alte venituri. In acest caz obligatia se va stabili pentru viitor si nu pentru ceea ce a fost in trecut.

Ok,am inteles.multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 4 Aprilie 2012
papy03, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara madalin073 madalin073 Sunt divortata de sapte ani,am platit pensie alimentara in tot acest timp...anul acesta copilul va implini 18 ani,in hotararea judecatoreasca se specifica ca ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara mat69 mat69 fiiul meu in varsta de 21 ani a facut plangere penala la politie pentru neplata pensiei alimentare di 1994 pana martie 2012. In ianuarie acestui an m-a dat in ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara anditaru anditaru daca dupa pronuntarea divortului,sotia nu vrea sa ceara pensie alimentara pt.copilul de 15 ani care i-a fost incredintat spre crestere ei,statul ma poate ... (vezi toată discuția)