avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hotarare judecatoreasca definitiva
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Hotarare judecatoreasca definitiva

O cunostinta a avut pronuntarea de divort in anul curent,comunicarea a venit dupa 17 zile.Este obligatorie definitivarea numai dupa 30 de zile de la comunicare sau se poate face mai repede.in regim de urgenta sau asa ceva?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 10:30, 5 Aprilie 2012
Hotararea respectiva devine irevocabila numai daca in termen de 30 de zile nu se formuleaza recurs ... nu exista regim de urgenta.
Hotararea instantei de fond este atacabila cu apel in 30 de zile de la comunicare.
Daca in acest interval nici una dintre parti nu formuleaza apel, atunci hotararea este definitiva si irevocabila.
Exista o varianta de "scurtare" a acestui termen, insa ea este conditionata de prezenta ambilor soti si de formularea de catre fiecare , a unei cereri adresate presedintelui instantei, prin care arata ca inteleg sa nu declare apel impotriva sentintei de divort pronuntate.
Cererile vor fi insotite de cate o copie a cartii de identitate .
Daca aceasta procedura este urmata , in aceeasi zi se poate depune cererea de legalizare a sentintei de divort, fara a se mai astepta expirarea termenului de apel.
In urma formularii cererii de leglizare, sentinta va fi legalizata cu mentiunea " definitiva si irevocabila".



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sfatul unui avocat peticel peticel am divortat de sotul meu...pe data de 29 iunie am primit hotararea de divort...am fost la evidenta populatiei pentru schimbarea buletinului dar m-i sa spus ca ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva si irevocabila LexyaAlexya LexyaAlexya Buna, In urma divortului pronuntat in decembrie 2011, intelesesem ca hotararea judecatoreasca va fi trimisa prin posta la adresa de domiciliu. Intre timp, am ... (vezi toată discuția)
Hotararea de divort simona1803 simona1803 Dupa cat timp se primeste hotararea de divort de la pronuntarea sentintei,divortul fiind prin mediator si cale amiabila si ce trebuie facut ca sa o primesc mai ... (vezi toată discuția)