avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Date cu caracter personal?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Date cu caracter personal?

Buna ziua,

Recent a aparut pe internetul romanesc, site-ul:
[ link extern ]

care isi propune sa contina datele (banuiesc personale) a unor persoane private, fara acordul acestora.
Ei zic ca este o baza de date cu "persoane catre au creat probleme angajatorilor". Mentionez, ca la aceasta baza de date nu are acces individul care este eventual inscris in el si nu poate cere corectura unor eventuale greseli sau abuzuri.

Cat este in legalitate aceast site, si caror legi se supune?

Cel mai recent răspuns: geza1974 , utilizator 18:22, 28 Noiembrie 2008
Este vorba de crearea unei baze de date despre firmele de plasare a fortei de munca in tara sau in strainatate care au creat probleme. Scopul este cel de a pune la dispoziţie date despre firmele neserioase care au acest obiect de activitate.
Nu, eu citesc altfel ce scrie acolo: este o baza de date care sa fie adresata firmelor de recrutare, altor persoane juridice, privind eventuale probleme. Cat timp este vorba de persoane juridice care sa intre in baza respectiva de date, no comment.
Ei au calea de atac in justitie, etc.

Dar cand vine vorba de persoane fizice (eventual angajati), prin simpla identificabilitate a lor, nu intra sub incidenta legii 677/2001, privind protectia datelor private?

Mai exact apreciez ca ar fi probleme cu art. 5 alin (1)si art. 15

Intrebarea mea este - am dreptate, sau undeva logica mea schioapata?
Pentru calrificare, iata si declaratia manifest a site-ului....

Black List Online este o baza de date creata pentru Agentiile de recrutare, Angajatorii din Romania sau strainatate pentru a le usura munca, pentru a putea verifica seriozitatea aplicantiilor si eventualilor viitori parteneri.

Persoanele fizice, angajatorii, agentiile de consultanta si plasare a fortei de munca in tara sau in strainatate postati in aceasta baza de date au intrat cel putin intr-un conflict cu o Firma angajatoare sau o Agentie de Consultanta sau Plasare a fortei de munca in tara sau in strainatate, agentie care este membru al Black List Online.

Orice Firma de Consultanta sau Plasare a fortei de munca sau orice Angajator poate fi membru Black List Online.

Daca v-au creat greutati, daca v-au mintit, daca au afectat relatiile cu partenerii dvs din cauza unor persoane ce au aplicat pentru un loc de munca prin dvs, introduceti-i in BLACK LIST ONLINE. In acest fel va puteti proteja pe dvs, pe alti colaboratori, persoane fizice sau juridice, atentionandu-i de neseriozitatea lor!

Si dumneavoastra puteti fi protejat, evitand persoanele fizice sau firmele postatate pe BLACK LIST ONLINE care au creat probleme altor agentii.

Recomandam sa verificati fiecare nou aplicant sau viitor angajat al dvs. in BLACK LIST ONLINE, iar daca il gasiti inseamna ca a mai creat probleme si altora.

Persoanele fizice care vor sa consulte baza de date o pot face prin trimiterea unui simplu e-mail echipei Black List Online.
Black List Online va furniza informatiile postate pe site despre persoana fizica in cauza la cererea ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mintitul in cv elpatron elpatron Am vazut ca tot mai multe persoane mint in CV. Eu nu am experienta si cineva mi-a zis sa mint ca am lucrat, dar a dat firma faliment ca nu au cum sa ma ... (vezi toată discuția)
Bună ziua cum pot sa verific o firma de recrutare online că ... Talex9 Talex9 Bună ziua cum pot sa verific o firma de recrutare online că este în regulă? www.comdataromania.ro (vezi toată discuția)
Aș dori să deschid un birou de plasare. Jeong Nayoung Jeong Nayoung Buna ziua! Aș dori să deschid un birou de plasare. De acum, există deja muncitori străini care așteaptă să lucreze. Dar este dificil să găsesc un ... (vezi toată discuția)