avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Asociatie non profit
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Asociatie non profit

Buna ziua,

Am o rugaminte catre cine ar putea sa ma lamureasca cu problema mea: am infiintat o asociatie non profit, asociatie infiintata de catre 3 membrii, eu fiind in postura de vicepresedinte.Urmeaza ca in cateva zile sa fie gata si codul fiscal, dar eu vreau sa ma retrag din aceasta asociatie. As vrea sa stiu ce ar trebui sa fac pentru a nu mai avea nimic de a face cu asociatia.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:19, 5 Aprilie 2012
Pentru inceput trebuie sa asteptati sa fie incheiata procedura de inregistrare si la finante. Apoi atrageti in asociatie cel putin un nou membru pentru a nu se dizolva asociatia prin renuntarea dumneavostra la calitatea de membru. Apoi convocati adunarea generala a asociatiei in care dumneavostra va depuneti in scris demisia din functia de conducere dar si renuntarea la calitatea de membru. Veti ramane membru fondator doar in acte. Din data in care depuneti respectiva hartie incetati sa mai fiti membru. Cereti o copie de pe procesul verbal al respectivei adunari generale prin care se constata vacantarea postului de conducere prin demisie si renuntarea dumneavostra la calitatea de membru.
Restul membrilor vor trebuie sa faca alegeri pentru postul de conducere ramas liber si sa inregistreze modificarea si la judecatorie.
Depuneti doar o cerere de retragere din asociatie ... Insa comunicati-le celorlati membri ca , asociaţia se dizolvă de drept prin reducerea numărului de asociaţi sub limita fixată de lege, dacă acesta nu a fost complinit timp de 3 luni (art.55 alin.1 lit.d din OG nr.26/2000).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntarea la statutul de membru al unei asociatii ionita anisoara ionita anisoara va rog sa-mi spuneti ce repercursiuni ar putea avea retragerea unui membru fondator din C.D. si demisia lui din Asociatie?Cum interpretati acestea?Dar ... (vezi toată discuția)
Iesire membru fondator asociatie Andreea9001 Andreea9001 Buna ziua, Dupa constituirea unei asociatii non profit, care are 3 membrii fondatori se poate retrage unul dintre acestia, ramand doi?Sau este necesara ... (vezi toată discuția)
Retragere fondatori ong marcoviciu marcoviciu Buna ziua. Am rugamintea sa ma lamuriti in urmatoarea chestiune: in cazul unei asociatii culturale, cu 3 membri fondatori, fara niciun angajat, daca unul din ... (vezi toată discuția)