avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme succesiune

Familia mea a mostenit un teren in suprafata de 5 ha. pe respectivul teren s-a eliberat un titlu comun de proprietate pentru cei 4 mostenitori. Ulterior s-a obtinut de la OCOT propunerea pentru dezmembrarea terenului, urmand sa ne prezentam in fata notarului, pentru ca fiecare mostenitor sa intre in posesia bunului de drept.
Problemele incep insa acum, pentru ca unul din mostenitori refuza sa se prezinte in fata notarului pentru a finaliza succesiunea, de fapt refuza orice.
Exista vreo modalitate legala pentru a intra in posesia adeverintei de mostenire? Doresc sa fac ceva cu acel teren si de 10 ani sunt impiedicat de reavointa unora.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: jramona , utilizator 10:06, 20 Noiembrie 2004


...adreseaza-te instantei cu o actiune de iesire din indiviziune...potr.c.civ. nimeni nu este obligat sa ramina in indiviziune...
Bunica a murit in1973. Cei 4 mostenitori au facut succesiunea astfel : 3 au renuntat la casa si celelalte bunuri ( cum era atunci, gradina de langa casa) in favoarea celui de al patrulea frate. In 1991, s-a emis titlul de propietate pentru 4 ha de teren arabil - mostenire de la bunica, pe numelel celor 4 frati. Cum se imparte acest teren si cum se iese din indiviziune ?
mUltumesc !
Fii putin mai explicit: nu se poate renunta in parte la succesiune, si nici nu poti renunta in favoarea cuiva. Renuntarea de care vorbesti s-a facut printr-un act autentic?

> Bunica a murit in1973. Cei 4 mostenitori au facut succesiunea astfel : 3 au renuntat la casa si celelalte bunuri ( cum era atunci, gradina de langa casa) in favoarea celui de al patrulea frate. In 1991, s-a emis titlul de propietate pentru 4 ha de teren arabil - mostenire de la bunica, pe numelel celor 4 frati. Cum se imparte acest teren si cum se iese din indiviziune ?
>mUltumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond funciar born_bad born_bad Salut, va rog sa-mi spuneti si mie ce optiuni am. In1994 fratii mamei s-au prezentat la Notariatul de Stat, in calitate de mostenitori ai bunicii( decedata ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! deschid acest subiect pentru cine îmi poate da un ... Frank29 Frank29 Bună ziua! Deschid acest subiect pentru cine îmi poate da un răspuns. În anul 2000 s-a întocmit un titlu in care sunt 4 persoane trecuți pe el, din care ... (vezi toată discuția)
Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac stefan_constanta stefan_constanta 01.05.2008 A DECEDAT TATAL MEU SI A RAMAS MAMA FRATELE MEU SI EU TATAL AVAND UN TITLU DE PROPIETATE ... (vezi toată discuția)