avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cu ce data se recalculeaza cuantumul pensiei, cu data ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cu ce data se recalculeaza cuantumul pensiei, cu data iesirii la pensiei sau cu data depunerii cererii de recalculare?

Daca am iesit la pensie cu o anumita data si ulterior, la cerere, mi se elibereaza o adeverinta de catre angajator prin care se atesta ca la data iesirii la pensie beneficiam de grupa de ramura, cu ce data se recalculeaza cuantumul pensiei, cu data iesirii la pensiei sau cu data introducerii cererii de recalculare
Cel mai recent răspuns: ContSters233678 , utilizator 09:51, 6 Aprilie 2012
Sumele rezultate in urma recalcularii drepturilor de pensie se acorda incepand cu luna urmatoare celei in care a fost inregistrata cererea.

Legea 263/2010 Art. 107 :

(3) Pensia poate fi recalculata prin adaugarea veniturilor si/sau a stagiilor de cotizare, prevazute de lege, nevalorificate la stabilirea acesteia.

(5) Sumele rezultate in urma aplicarii prevederilor alin. (3) si (4) se acorda incepand cu luna urmatoare celei in care a fost inregistrata solicitarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am iesit la pensie in 2009 Eliza Geambasu Eliza Geambasu Se mai poate face recalculare?Am cotizat 39ani/9luni vechime neantrerupta in munca(asist.medical in spital) (vezi toată discuția)
Revizuire pensie grupaii sch sch O persoana s-a pensionat conf. L19/2000 in sept.2010. In urma unei Hotarari judecatoresti fostul angajator trebuie sa-i elibereze o adeverinta pt. atestarea a ... (vezi toată discuția)
Pensie invaliditate( militar) bansorin bansorin Am beneficiat de pensie de invaliditate gradul 2, timp de 1 an si 11 luni, boala a fost in timpul si din cauza serviciului miltar, eu avind virsta de 21 ani. ... (vezi toată discuția)