avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie de somaj pentru absolventii de facultate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie de somaj pentru absolventii de facultate

buna ziua,
anul acesta in iunie termin facultatea, dar, oare voi primi somaj?
va multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: alynutza89 , utilizator 18:37, 15 Martie 2013
1. Dupa absolvirea facultatii va inregistrati la Agentia de Somaj de care apartineti cu domiciliul, in termen de maximum 60 de zile de la absolvire.

2. Dupa cele 60 de zile veti primi indemnizatie de somaj de 250 lei pe luna timp de 6 luni.
Beneficiati de somaj daca cererea este inregistrata la agentia pentru ocuparea fortei de munca in termen de 10 de zile de la data expirarii perioadei de 60 de zile, prevazuta la art. 17 alin. (2) lit. a din Legea nr.76/2002, dar nu mai tarziu de 12 luni de la aceasta data.

art.17 (2) Sunt asimilate somerilor persoanele aflate in situatiile prevazute la art. 16 lit. b), daca indeplinesc urmatoarele conditii:
a) sunt absolventi ai institutiilor de invatamant, in varsta de minimum 16 ani, care intr-o perioada de 60 de zile de la absolvire nu au reusit sa se incadreze in munca potrivit pregatirii profesionale;
....

Art. 40 din Legea nr.76/2002 :
(1) Indemnizatia de somaj se acorda somerilor prevazuti la art. 17 alin. (2) pe o perioada de 6 luni si este o suma fixa, lunara, al carei cuantum reprezinta 50% din valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare la data stabilirii acesteia.

(2) Indemnizatia de somaj prevazuta la alin. (1) se acorda somerilor prevazuti la art. 17 alin. (2) lit. a) si b), o singura data, pentru fiecare forma de invatamant absolvita.
Buna ziua, am terminat facultatea anul acesta in iunie si nu am dat examenul de licenta dar situatia mea scolara este incheiata, pot beneficia de indemnizatia de somaj?

O zi placuta in continuare!
Luati o adeverinta de la facultate in care sa se specifice data absolvirii (chiar daca nu ati sustinut licenta) si va prezentati la Agentia de Somaj de care apartineti cu domiciliul.
Buna
Am si eu o nelamurire....daca am absolvit in 2012 facultatea,si in toamna aceluiasi an am inceput masterul ...am dreptul sa primesc indemnizatia de somaj timp de 6 luni(avand in vedere ca am inceput sa o primesc din data de 9.10.2012) sau e normal sa primesc numai pe timpul vacantei dintre cele 2 nivele de invatamant superior?

Alte discuții în legătură

Ajutor somaj absolventi tuilleries tuilleries Buna ziua! Fiul meu a intrerupt cursurile in clasa a XII-a. Le-a reluat anul trecut la seral si acum va sustine examenul de bacalaureat. As dori sa stiu ... (vezi toată discuția)
Somaj absolvent master iulia57 iulia57 Buna ziua! Am absolvit facultatea in 2010. In perioada 2011-2013 am urmat si absolvit masterul. Am fost la AJOFM sa depun dosar pentru ajutor somaj. Nu mi-au ... (vezi toată discuția)