avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Autorizatii pentru constructie temporara
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Autorizatii pentru constructie temporara

Buna ziua,
Ma poate ajuta cineva cu urmatoarea problema:
Am cumparat casa in care locuiesc de la cineva care demolase o parte din ea, 2 camere de paianta, din cauza starii deplorabile in care ajunsesera (oricum se daramau singure daca nu o facea el). Eu am achitat impozitul aferent in continuare, desi camerele respective nu au fost in momentul cand am cumparat casa. Acum as vrea sa ridic pe spatiul respectiv si inca mai mult cu cativa metri o constructie temporara - garaj. Exista vreo restrictie legata de distanta maxima pana la gardul de la strada pe care ar trebui s-o respect sau ceva asemanator? Imi trebuie autorizatie pentru astfel de constructie? Daca da, care sunt pasii de urmat si cat m-ar costa toate astea?
In speranta ca intrebarile mele nu vor parea prea pretentioase, astept recunoscatoare un sfat.
Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Cristina Vlad , Consilier juridic 17:16, 6 Aprilie 2012
in primul rand ar trebui sa va adresati primariei pentru eliberarea unui certificat de urbanism in acest sens!cu siguranta veti avea nevoie de autorizatie de construire pentru garaj.in certificatul de urbanism vi se vor inscrie toate cerintele necesare construirii si vi se va indica si care sunt reglementarile/interdictiile urbanistice din zona.pentru asta va veti adresa primariei cu o cerere insotita de un extras CF de actualitate si un plan de situatie.
pentru certificat trebuie sa achitati o taxa ce va fi calculata in functie de suprafata detinuta! succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie teren bucuresti AG66 AG66 Sunt in negocieri pentru achizitionarea unui teren in Bucuresti . Situatia se prezinta astfel : - terenul are o suprafata de 199mp cu o deschidere la strada de ... (vezi toată discuția)
Ce despagubiri se pot cere pt utilizarea fara drept a unei proprietati? dinumarcel dinumarcel Am achizitionat un teren intr-o localitate langa Bucuresti. Pe teren exista o casa darapanata si suprafata de teren aferenta. Au existat mai multi mostenitori ... (vezi toată discuția)
Distante de construire fata de limitele de proprietate keops_mic keops_mic Buna ziua, Cand am inceput construirea a garajului, am aflat ca in satul unde am casa exista un RLU care te obliga sa ai niste limite ale constructiei fata ... (vezi toată discuția)