avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... accident de munca
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

accident de munca

acident de munca (taierea tendonului la un deget),angajatorul impreuna cu reprezentantul ITM care raspunde de aceea firma nu doresc inregistrarea accidentului de munca , cu toate ca s a intervenit chirurgical
1) de ce credeti ca NU doresc sa inregistreza accidentul ca fiind accident de munca?
2)ce ar trebui sa fac, sa cer sa se inregistreze accidentul sau nu?(cum este mai bine pentru mine)
3) unde ar trebui sa ma adresez in caz ca ei vor sa musamalizeze acest caz?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 22:11, 7 Aprilie 2012
Daca aveti un certificat medical care sa ateste o incapacitate de munca de cel putin 3 zile calendaristice (concediu medical) si evenimentul in urma caruia a survenit incapacitatea s-a produs la locul de munca sau pe traseul de deplasare la/de la locul de munca, in mod normal tr. sa se faca cercetarea acestui eveniment. Cum nu ati dat prea multe amanunte va pot spune ca numai in urma realizarii cercetarii si intocmirii unui dosar de cercetare care va fi supus avizarii de catre ITM se poate trage concluzia ca a fost sau nu accident de munca.
Daca considerati ca se incearca incalcarea legii va puteti adresa in scris (chiar si prin email) la Inspectoratul Teritorial de Munca care are obligatia sa solutioneze solicitarea dumneavoastra in cel mult 30 de zile. Deasemenea daca considerati ca inspectorul de munca care raspunde de unitate nu-si face datoria puteti sesiza Inspectia Muncii Bucuresti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de munca jo27uky jo27uky 1) ce avantaje si dezavantase sunt daca declari ca accidentul este accident de munca ???? 2)mi- as putea pierde locul de munca daca incerc sa declar ca ... (vezi toată discuția)
Accident munca Tonny100611 Tonny100611 Astazi am avut nefericitul eveniment de a-mi rupe un tendon de la un deget in timpul muncii...lucrerez intr-un depozit..Care sunt optinile mele?Voi avea nevoie ... (vezi toată discuția)
Buna seara, acum trei zile am avut un accident la locul de munca, ... Lefter98 Lefter98 Buna seara, Acum trezi zile am avut un accident la locul de munca, prin care a rezultat prezenta unei placi tăiate la mâna dreapta și impotență ... (vezi toată discuția)