avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cardiac spitalizat pt. posibil infarct, externat cu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cardiac spitalizat pt. posibil infarct, externat cu diagnostic psihiatric în urma motivelor cererii de externare

Pacient pensionat boală, nerevizuibil,cardiac,59 de ani, spitalizat pentru posibil infarct miocardic de medic camera de gardă. Ziua următoare, ora 8,30 reclam medicului de salon "A"(primul contact) atitudinea personalului mediu. Medicul dispune instantaneu examinarea mea psihiatrică, motiv pentru care, tot instantaneu, cer externarea dar revin imediat având în vedere posibilul infarct. La 9,15 psihiatrul, fără a-şi declina competenţa medicală, îmi pune câteva întrebări banale (de unde sunt, dacă îmi place oraşul, dacă sunt pensionar, cu cine intenţionez să votez şi ultima, (din 7)cum mă autoevaluez, întrebare din care mi-am dat seama că e psihiatru). Ora 0,00 (eram în pat) un alt medic îmi dă o tabletă refuzând orice explicaţie medicală. La 39 ore de la internare, adică la ora 9,00, cer irevocabil externarea aceluiaş medic "A" (al doilea contact) motivând în scris, în foaia de observaţie, că mă simt în pericol şi că pe viitor refuz serviciile celor doi medici. La externare, în foaia de observaţie nu era înscris nici un diagnostic psihiatric. Se amână eliberarea biletului de ieşire cu o zi, sub motivaţia neînscrierii diagnosticului de către medicul psihiatru în foaia de observaţie, şi când îl primesc constat că mi-a fost pus diagnosticul "personalitate dizarmonică cu decompensare disforică". Reclam spitalului care sancţionează pecuniar cadrul mediu iar medicii doar cu "avertisment", menţinând diagnosticul psihiatric.
Este legală examinarea psihiatrică a pacientului fără acordul său scris? Este legală înscrierea în foaia de observaţie
a unui diagnostic ulterior cererii de externare? Prin ce mijloace pot obţine anularea diagnosticului psihiatric şi cine îl poate anula? Faptele medicilor sunt sancţionabile penal sau doar administrativ? Pe ce cale pot obţine sancţionarea medicilor, al căror comportament îl apreciez ca abuziv şi nelegal? Consider că suferinţa morală şi deteriorarea imaginii nu pot fi compensate prin daune morale, dar îmi doresc sancţionarea medicilor respectivi pentru a nu se mai putea aplica şi altora asemenea tratamente discreţionare, umilitoare.şi diagnostice inexistente.
Mulţumiri pentru răspuns şi eventuale, nădăjduiesc, îndrumări.
Cel mai recent răspuns: VABRALSI , utilizator 11:53, 29 Noiembrie 2008
Cere foaia de observatie. Acolo scrie ce pastile (medicatie) ai primit.
Cit timp ai fost evaluat? 10 minute?
In 30 minute nu se poate pune diagnosticul "personalitate dizarmonică cu decompensare disforică"
Pentru stabilirea personalitatii se administreaza o baterie de teste, in nici un caz nu se pune imediat dupa o singura sedinta.
Te-au drogat si ti-au pus diagnosticul psihiatric pentru a justifica faptul ca nu te-au luat in seama cu privire la reclamatiile de malpraxis.
Ai facut o greseala ca ai fost singur la spital. Intotdeauna sa ai pe cineva cu tine.
Ce s-a intimplat cu infarctul? Ce a fost pina la urma?

Pentru infirmarea diagnosticului, poti cere o a doua opinie opinie psihiatrica.
De asemenea, poti merge la un cabinet psihologic pentru obtinerea unei testari serioase.
Poti cere retractarea diagnosticului sau daca nu este de acord, poti cere cercetarea lui
disciplinara de catre colegiul medicilor.

Toate cele bune.
Si menajeaza-te.

Alberto Kurtyan
Mulţumesc, îmi este util ajutorul dv. Nu a fost infarct, am scăpat şi acum, dar stările tensionante îmi provoacă sufocare şi tahicardie, premergătoare stopului cardiac. Sunt sub tratament din 2002. Tableta în cauză am refuzat-o pentru că mi s-a refuzat orice explicaţie. Am solicitat în scris cu nr. înregistrare copie certificată pt. conf. cu originalul de pe foaia de observaţie, dar mi s-a răspuns scris că legea nu le permite. Examinarea psihiatrică nu a durat mai mult de 4 minute, întrebările au în total 7 din care am expus 4, cele mai "reprezentative". Nu m-au drogat, am dormit numai noaptea. Care atitudine apreciaţi că poate fi malpraxis, cea de dispunere discreţionară a investigaţiei la prima vedere a pacientului reclamant sau cea a psihiatrului care a diagnosticat pentru a-şi acoperi colega? Pot fi înscrise în mod legal noi diagnostice după solicitarea externării de către pacient? Cui adresez cererea de anulare a diagnosticului? Rog şi alţi specialişti sau pur şi simplu alţi oameni care ştiu mai mult, să mă îndrume, să mă sfătuiască. Vreau să mor cardiac, nu "nebun" sau "personaj antisocial".
În a treia zi de la externare m-am respitalizat într-o altă unitate medicală ce avea şi specialişti cardiologi. Acolo am fost monitorizat timp de nouă zile şi nimeni nu a cerut examinarea mea psihiatrică.
Ultima modificare: Luni, 1 Decembrie 2008
Gabriela Mihai, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punerea sub interdictie a unei persoane cu ContSters325089 ContSters325089 Buna ziua, 1.Este suficienta o \\\\"consultatie\\\\" la medicul psihiatru ptr a hotari ca pacientul are sau nu are discernamant?(medicul psihiatru presteaza ... (vezi toată discuția)
Demersuri deces malpraxis Marcel2017 Marcel2017 Fratele meu a decedat în anul 2015 iar eu am sesizat Colegiul medicilor pentru malpraxis, ceea ce nu s-a dovedit (din punctul lor de vedere). In paralel, ... (vezi toată discuția)
Modificări la legea sănătății mintale și a protecției ... Nu-i CAPTCHA, nu-i persoană Nu-i CAPTCHA, nu-i persoană Modificări la Legea sănătății mintale și a protecției persoanelor cu tulburări psihice Articolul 5 b1) prin persoană cu dizabilități psihice se ... (vezi toată discuția)