avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... concediul medical
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

concediul medical

se poate ca intr-o luna sa ai doua internari la specialitati diferite?ex;boli interne si psihiatrie.
Cel mai recent răspuns: Crissa C , Consilier juridic 01:27, 17 Octombrie 2009
1. Intrebarea depaseste competentele noastre, ale celor care nu suntem specialisti in medicina.
2. Cred ca medicul/medicii care a/au dat diagnosticul a/au constatat ca pacientul are doua boli/diagnostice, pentru care a fost internat si tratat.
3. Daca aveti dubii puteti face o sesizare la Casa de Sanatate care are atributii in a face verificarile necesare.
Sigur ca da. Pacientul este tratat in sectia de Medicina interna si se constata ca are si alte probleme de sanatate, astfel ca este transferat in alta sectie sau la alt spital, cu specialitatea necesara.
Daca e vorba de boli cronice, spitalele specializate, cum ar fi la noi in Bucuresti Sf. Luca, au prin lege stabilit un numar fix de zile de internare. Astfel pacientul este internat doua saptamani la reumatologie, apoi este externat vineri la pranz si in lunea urmatoare la prima ora este internat la neurologie, unde poate sta alte doua saptamani. Este corect sa se procedeze asa deoarece este vorba de afectiuni asociate si trebuie tratate de catre specialisti, nu intervine nimeni intr-o afectiune pentru care nu este specializat.
Referitor la intrebarea user-ului, sigur ca da, poti fi cardiac (boala fizica) si totodata depresiv (boala psihica). Fiecare se trateaza in alt spital.
~ Conținut șters la cerere ~
tudorvaleriu a scris:

3. Daca aveti dubii puteti face o sesizare la Casa de Sanatate care are atributii in a face verificarile necesare.

Daca userul se refera la eliberarea a doua certificate medicale in aceesi luna de catre doua spitale.......ceea ce legea permite, atunci Casa de asigurari de sanatate, prin serviciile specializate are ca si competenta doar verificarea acelor certificate medicale doar ca mod de completare conform Ordinului MS/CNAS 233/125/2006 si verificarea numarului de zile de concediu medical permis de Ordinul MS/CNAS 60/32/2006.
Daca sunt dubii asupra actului medical, in ce priveste corectitudinea acordarii unui diagnostic de catre medicul curant acest aspect este de competenta Colegiului medicilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Boala profesionala Didi-30 Didi-30 Care sunt pasi legali pe care angajatorul este obligat sa ii respecte atunci cand are un caz de posibila boala profesionala in firma? (diagnostic medical de ... (vezi toată discuția)
Drepturile pacientului privind confidentialitatea asupra bolii sale Tudork Tudork va rog, sa-mi spuneti, daca vis-a-vis de un cod de boala (depresioara si stari de anxietate)seful de medicina muncii care nu este medic poate comenta boala mea ... (vezi toată discuția)
Concediu medical pe cod boala profesionala VioH VioH Buna ziua,Ma poate ajuta cineva cu o indicatie in privinta unui serviciu autorizat, specializat de medicina muncii? Compania multinationala la care lucrez are ... (vezi toată discuția)