avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cuantumul amenzii pentru depasirea vitezei legale
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cuantumul amenzii pentru depasirea vitezei legale

ma intereseaza care este cuantumul amenzii, ptr. depasirea vitezei legale cu 54 km/ora.(afirmatia agentului!):(ce sanse exista in cazul contestarii?
Potrivit Codului Rutier art 98 si 102 :,,Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta în clasa a IV-a de sanctiuni(clasa a IV-a - de la 9 la 20 puncte-amenda) si cu aplicarea sanctiunii complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 de zile, depasirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv si pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatata, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate si verificate metrologic, savârsita de catre conducatorul de autovehicul ,,.
Contestarea unui proces verbal prin care sa stabilit o amenda rutiera se face la instanta de judecata.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Aprilie 2012
ContSters237818, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Azi 26.04.2022 am fost prins în localitate cu 110km. limita ... adinamarianamaghiar@yahoo.com adinamarianamaghiar@yahoo.com Azi 26.04.2022 am fost prins în localitate cu 110km. Limita fiind de 50km. Mi a fost suspendat permisul pt 120 zile si am primit amenda 870lei . In codul ... (vezi toată discuția)
Sactiune pentru viteza in localitate de 107 km/h simonik2011 simonik2011 Buna ziua, care este sactiunea pentru viteza in localitate de 107 km/h? (vezi toată discuția)
Dovada de circulatie . Danieel Danieel Dovada de circulatie eliberata pentru depasirea vitezei cu 50 km/h si suspendarea permisului pe 3 luni poate fi cu drept de circulatie sau numai fara drept de ... (vezi toată discuția)