avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

vreau sa incep partajul si am nevoie sa stiu daca as avea ceva de castigat. inainte de casatorie, am avut o casa, casa cu care am facut schimb ptr apartamentul in care stau acum, din 1989. in actele pe care le am, scrie ca eu vand acea casa si apoi, in cel de al 2lea act, ca apartamentul il cumpar impreuna cu sotul meu. in mod normal , s'a facut un schimb de locuinte atunci, casa mea valorand o suta de mii, si apartamentul 124 de mii, deci 24 de mii a ramas sa preluam noi contractul si sa platim in rate la cec. intrebarea mea este...dupa 26 de ani de casnicie, as putea castiga mai mult decat el? daca sa zicem ca apartamentul ar fi evaluat la 1 miliard, cu cat dau pe avocat, taxe, etc....cam care ar fi partea mea? poate ma sfatuieste cineva . multumesc!
Ar trebui sa apelati la un avocat macar pt redactarea cererii de partaj, sa n-o formulati dvs.
Nu aveti cum sa cereti fostul dvs imobil cand el nu mai exista in proprietatea dvs. Cereti o cota majorata ( in procent) din apartamentul asta avand in vedere ca mare parte din el s-a platit din banii proprii, sa va fie atribuit apartamentul, sa-l despagubiti pe sot cu cat considerati ca merita si eventual sa-l evacuati.
Veti avea nevoie si de martori care sa stie exact din ce bani ati cumparat ap pt ca dvs nu aveti un contract de schimb, ci 2 contracte de vanzare
asa se faceau contractele de schimb inainte de revolutie
in ceea ce priveste martorii...pot aduce persoane din familia mea?
acea casa o aveam de la bunica din partea tatalui, dar tot contract de vanzare cumparare

se ia in considerara ca este vorba de 25 de ani de casnicie?
candva dupa 5 ani stiam ca se imparte in parti egale
acum cum mai este?
Ultima modificare: Miercuri, 11 Aprilie 2012
gi-jane2, moderator
Bunurile proprii nu au devenit comune niciodata pt sotii sunt casatoriti de 3, 5 sau 100 de ani, ele raman proprii.
Daca ati cumparat casa de la bunica inainte de casatorie, a fost bunul dvs propriu.
La procesele civile cu exceptia divortului, nu pot fi martori rude de pana la gradul 3 inclusiv. Cautati pe altii.. vecini, prieteni
ma intreb de ce mi'ar mai trebui martori ca am avut acea casa...atat timp cat am actul in care scrie toata derularea?
mai am nevoie sa recunoasca fostul sot ca am avut acea casa atat timp cat am actul?
am 3 acte...in primul este vorba despre faptul ca am cumparat acel imobil minora fiind de la bunica mea....in al 2lea act este aratata vanzarea acelei casa( vanzare facuta de mine maritata fiind insa scrie clar ca am acel imobil inainte de casatorie), si al 3lea act, este actul de cumparare al apartamentului in care locuiesc acum...cumparat impreuna cu sotul meu
deci suntem trecuti amandoi pe act
la ce mi'ar mai trebui martori?
Nu va trebuie martori care sa zica ca ati avut o casa, pt asta aveti act. Aveti nevoie de martori ( daca exista, daca stiu) pt a depune marturie ca ati cumparat casa cu bani obtinuti din vanzarea unui bun propriu. Pt ca dvs puteati vinde casa, sa dati banii neamului dvs si sotul sa fi avut bani cu care sa cumpere casa in care locuiti, deci nu e neaparat de ajuns ca ati avut o casa, mai ales daca sotul nu recunoaste ca dvs ati contribuit cu bani
.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj apartament alel alel Buna ziua, Am mai multe nelamuriri in ceea ce priveste partajul parintilor mei. Au impreuna un apartament, sunt divortati, iar mama mea locuieste in chirie ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa 8 ani de la divort doina33ro doina33ro Am divortat in 2006 cu intelegerea de a face partajul pe cale amiabila in proportii egale,dar se pare ca verba volant... Am achizitionat in 1997 un apartament ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune hadrian74 hadrian74 Buna ziua, sunt divortat de sotie din anul 2011, iar aceasta acum doreste si procesul de partaj astfel ca; detinem impreuna un apartament achizitionat in anul ... (vezi toată discuția)