avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

buna ziua va rog sa-mi raspunde-ti daca puteti sa ma ajutati intr-o problema.lucrez la o firma cu un contract de munca pe termen nedeterminat.am depus demisia cu art 55 lit b.toti angajatii suntem angajati cu salariul minim pe economie dar in mana luam mai mult.din luna decembrie nu ni s-au mai dat salariile cele la negru binenteles.nu vreau sa stau in preaviz ar putea firma sa ma oblige sa stau in preaviz?eu oricum la munca nu m-am mai dus de vineri,si nici nu ma voi duce.multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:08, 8 Aprilie 2012
Mergeti cu cererea la angajator si inregistrati-o .. in caz de refuz, o puteti trimite prin posta recomandata cu confirmare de primire ... cel mai bine este sa va dati demisia in baza art.81 alin.8 C.mun. ....

Incetarea raportului de munca se va face la data mentionata de dvs in cererea de demisie ...
1. Nu e nici o problema daca se suparpun contractele individuale de munca, Codul muncii permite sa aveti mai multe CIM in acelasi timp:

Art. 35
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.

(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

2. Asadar daca va gasiti un loc de munca va puteti angaja chiar daca nu ati finalizat incetarea CIM la fostul angajator.
functia mea de baza este cea de bucatar de asta i-mi fac griji oriunde m-as angaja s-ar suprapune functia de baza de pe contracte
Nu va mai faceti griji ca se vor suprapune aceste c.i.m. ... unul va inceta din momnetul in care veti inainta demisia fara preaviz dvs la actualul angajator (la data specificata in cerere).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz andreeamilosovici andreeamilosovici Buna seara,as dori sa stiu daca un angajat isi poate da demisia fara sa fie nevoit sa stea in preaviz, si care ar fi articolele din codul muncii care prevad ... (vezi toată discuția)
Preaviz in caz de demisie Barxs20 Barxs20 LUCREZ LA O FIRMA DE 2 LUNI.NU AM SEMNAT CIM,DAR LA ITM FIGUREZ CA ANGAJATA A ACELEI FIRME PE PERIOADA DETERMINATA DE 3LUNI.POT PLECA FARA PREAVIZ? (vezi toată discuția)
Demisie cu acordul părților am dreptul la al 13-lea salariu? Cipriana Urdea Cipriana Urdea Lucrez de 15 ani intr-o multinaționala și de la 1.11.2017 voi pleca,este Ok sa nu mi se dea pro-rata din al 13-le-a salariu? (vezi toată discuția)