avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Intrebare - fonduri europene pentru legumicultura
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Intrebare - fonduri europene pentru legumicultura

Stimate Doamne, simati Domni.
Doresc, cu permisiunea Dumneavoastra, sa Va adresez o intrebare, care de fapt, vor fi mai multe:
1. Legumele - fie ele de orice fel - sunt considerate ecologice daca in timpul ciclului de semanare/rasadire/crestere/maturizare se utilizeaza ierbicidele?
2. Am 58 de ani. Sunt intreprinzator in domeniul energeticii. As avea o parte din fonduri prin care sa infintez un solar, insa nu am gasit o masura in care sa ma incadrez pentru a obtine bani nerambursabili din partea UE. Tot in acest context cerintele pentru eligibilate par cel putin ilare: sa functionezi/activezi in aceasta zona de cel putin x ani.

Ecologic stiu sigur ne cultivam noi acasa, in loc. Eibenthal, jud Mehedinti. Acum locuiesc in Eselnita acelasi judet. De la varsta de 8 ani am lucrat pamantul impreuna cu parintii. Nu am administrat culturilor nici un fel de ingrasamant in afara gunoiului de grajd - in speta de vaca.
Cand Dumnezeu a fost darnic si au fost precipitati suficiente si productiile au fost multumitoare.
Acum am posibilitatea sa obtin un teren de 3.000 mp cu o distanta de cca 70 m de reteaua electrica si cca 85-100 m pana la un parau. Suprafata e plana si un pamant bun, mai ales ca as putea sa am un asociat care detine 12 vaci 14 porci, pauni, caprioare etc.
Intrebarea mea este: Daca construiesc un solar sau chiar o sera, ma voi incadra in categoria agricultorilor de legume ecologice si in eventualitatea ca as avea nevoie de ajutor/consiliere cui m-as putea adresa.

Incehi cu rugamintea ca raspunsul Dumneavoastra sa-mi fie transmis pe adresa de e-mail de pe care Va transmit acestea.
Im cer scuze ca am apelat la timpul Dumneavoastra si Va multumesc foarte mult pentru orice raspuns.
Cu urarea unei saptamani frumoase, calduroase si pline de realizari, raman cu salutari.
Cu stima,
Iosif Fickl
tel.: 0742 519 115 sau 0732 431 670
e-mail: monimex_f@yahoo.com sau I.Fickl@seznam.cz
In privinta producerii si valorificarii legumelor, Legea nr. 312/2003 republicata 2007 reglementeaza politica agricola in domeniul legumiculturii.
De interes pentru dvs este si Regulamentului (CEE) nr. 2092/91 al Consiliului privind metoda de productie agricola ecologica si indicarea acesteia pe produsele agricole si alimentare.
Pentru ca productia de legume sa fie "declarata" ecologica sa stiti ca pana si gunoiul de grajd trebuie sa fie ecologic in proportie de 85%. Adica vaca mananca paie ecologice, astfel balegarul devenind ecologic. Trebuie respectat un lant intreg de materiale ecologice, pana obtineti autorizatia ca si dvs. produceti ecologic....si da dureaza cativa ani.

Va pot fi de ajutor consultantii de la Federatia Nationala a Producatorilor gricoli din Romania.
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am drepturi am in curtea mea? stupina la vecinul de alaturi alanda alanda Buna ziua, Va relatez pe scurt o problema cu care ma confrunt. Sunt proprietara unei case la tara. Casa are curte, gradina de legume si livada. Ca vecin am ... (vezi toată discuția)
Povesti cu talc / cu morala. sfaturi pentru viata si altele pe tema. ContSters122354 ContSters122354 Învaţă de la ape să ai statornic drum; Învaţă de la flăcări că totu-i numai scrum; Învaţă de la umbra să taci şi să veghezi; Învaţă de ... (vezi toată discuția)
Stii bancuri ?- scrie si tu aici un banc ca sa ne amuzam impreuna !-nu te lasa rugat de doua ori. rodica_post rodica_post Pana va trece Recesiunea si se vor lamuri toate situatiile contradictorii din Romania,haideti sa depasim totul cu zambetul pe buze si ... (vezi toată discuția)