avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... titlu de proprietate se poate pune gaj?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

titlu de proprietate se poate pune gaj?

Am avut o factura neachitata catre o societate care comercializeaza materiale de constructii,societatea mea a intrat in insolventa si singurul lucru care il aveam atunci era un titlu de proprietate pe numele bunicului meu pe care l-am pus gaj.Am facut o hartie de mana fara notar in numele societatii pe care o reprezentam in prezenta unui agent de vanzari si atat.Este legal?
Cel mai recent răspuns: mihaelaaldeam , utilizator 18:20, 8 Aprilie 2012
Un titlu de proprietate este un act ...
Un gaj poate fi constituit asupra unor bunuri mobile, fie ele chiar şi înscrisuri daca acestea reprezinta valori in sine (corespondenta, autografe, acte vechi,...)

Pentru un creditor comercial, titlulu de proprietate asupra unui bun mobil ori imobil (?) nu prezinta interes,...
poate ca ati constituit un gaj asupra bunului al cărui titlul de proprietate i l aveati

putina precizie...



imi cer scuze de exprimare..da am constituit un gaj asupra bunului al carui titlu de proprietate il aveam..va intreb daca este legal deoarece titlul de proprietate este pe numele bunicului meu..
depinde de multe, de faptul daca este bun mobil, daca gajul a fost cu deposedare, daca bunicul traieste....
daca ve ti descrie o situatie clara ve ti putea primi raspunsuri pe masura
este vorba de 1 ha de padure,bunicul nu mai traia,iar gajul nu a fost cu deposedare..va intreb pentru ca mama vrea sa imi treaca aceasta suprafata pe numele meu..
padurea este un luru diferit fat de suprafata de teren pe care se afla,
dreptul de exploatare a padurii este diferit de padure ca atare,
legea instituie o prezumtie cum ca padurea ar apartine proprietarului,
dv, cand a ti gajat (padurea, asa cum spuneti) nu erati proprietara terenului, probabil nici a padurii si nici mostenitoarea lui

nu scapati din vedere faptul ca a ti garantat o obligatie cu un bun care probabil nu va apartinea,

in mod normal ar trbui sa faceti toate demersurile pentru a deveni proprietarul bunului gajat pentru a evita vreun conflict cu legea penala

succes

Alte discuții în legătură

Nelamurire felicia000 felicia000 Bună ziua! Bunica mea este proprietara unui hectar de pădure pe care vrea sa-l lase nepotului care are grija de ea, în schimb bunicul vrea sa împartă acel ... (vezi toată discuția)
Eliberare titlu de proprietate yua yua Buna seara, bunicul meu a mostenit o suprafata de teren de 1ha si 50 ari care in prezent este impadurita cu brazi. Bunicul meu nu are un titlu de ... (vezi toată discuția)
Atac intarziat la mostenire catamv1 catamv1 Buna ziua, o sa incerc sa va relatez foarte pe scurt intreaga poveste: bunicul meu a fost proprietar pe o suprafata de padure de 3.0 ha, proprietate de care ... (vezi toată discuția)