avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare apartament

Va salut!
Cu 2 intrebari va deranjez: 1. mama a dat un apartament cu 3 camere la schimb cu o garsoniera + o suma de bani intrebarea e cine plateste actul de vanzare-cumparate al apartamentului si cine il plateste pe cel al garsonierei (doamna de la agentie zice ca e bine sa trecem niste sume mai mici pentru ca nu fie asa mult de platit, e ok?). 2 io mai am un frate si vrea sa ia garsoniera pe numele amadurora, e posibil si daca se poate si io vreau intr-o perioada de timp sa ma mut eventul sa vindem garsoniera si sa impartim banii sau sa ne despagubim unul pe celalalt si el nu vrea cum rezolvam problema.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 21:27, 8 Aprilie 2012
La contractul de schimb onorariul notarului se plateste de obicei in parti egale de coschimbasi. Nu va sfatuiesc sa declarati un pret mai mic pt ca nu e ok, in contract declarati ca pretul e sincer, real si serios, acest lucru ar putea avea consecinte daca dvs declarati un pret derizoriu, oricum sub grila notariala de expertiza imobiliara nu puteti face, pt ca toate calculele se vor face la acel barem.
2. Este posibil sa fiti doi proprietari pe garsoniera in cote parti egale. Daca nu doreste sa si vanda partea la un moment dat pe cale amiabila, nu aveti Decat sa cereti in instanta iesirea din indiviziune, nimeni nu este obligat sa ramana in indiviziune.
Se pot specifica ceva clauze in contract, ma refer ca iesirea din indiviziune sa fie simpla si rapida, ma intelegi ca nu vreau sa imi complic viata + ca e fratele meu, si nu ar fi placut sa il dau in judecata sau alte minuni.
Nu se poate, sunt doua operatiuni juridice diferite care se vor face si la intervale de timp , daca se vor face... Exista posibilitatea ca sa va intelegeti sa faceti partajul si unul sa primeasca imobilul si celalalt sulta sau sa vindeti impreuna si sa impartiti banii sau sa nu va intelegeti si sa faceti partajul sau iesirea din indiviziune ca e tot acelasi lucru in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie/vanzare a partii de proprietate ce-mi revine, proprietatea fiind comuna cu sotul meu. Corinaalexe Corinaalexe Buna ziua, Impreuna cu sotul meu detinem proprietatea asupra unei garsoniere. Dorim sa divortam de comun acord, la notar dar inainte de aceasta, doresc sa ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu doi proprietari fara acordul unuia din ei trasorv trasorv Buna ziua , impreuna cu altcineva [ fara niciun grad de rudenie ] detin un apartament , in procente diferite si vreau sa imi recuperez cota parte din el prin ... (vezi toată discuția)
Proprietate imobil. andre_1973 andre_1973 Buna ziua! In cazul in care doua persoane au in proprietate un imobil care nu se poate impartii fizic si nu se ajunge la intelegere din punct de vedere al ... (vezi toată discuția)