avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Imprumut
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Imprumut

In cursul anului trecut, am imprumutat, esalonat, o ruda prin alianta cu sume de bani. Toate imprumuturile s-au efectuat din ianuarie pana in octombrie. La un moment dat am cerut din bani inapoi, dar nu primesc nici un rezultat. Nu am semnat vreun act sau altceva la notar sau in alta parte, decat cateva persoane sunt martori ca l-am ajutat. As putea sa depun o plangere la politie sau cum as putea pe cale legala sa-mi recuperez prejudiciul? Suma a ajuns la aproape 8000 euro, avand in vedere ca am mers pe incredere. Va rog sa ma ajutati. Multumesc.
NCC prevede ca in lipsa stabilirii unui termen de restituire, acesta poate fi stabilit de catre instanta de judecata, tinandu-se seama de scopul imprumutului, de natura obligatiei, de situatia partilor si de orice alta imprejurare relevanta.
De asemenea in cazul in care in contract s-a stipulat ca "imprumutatul va plati numai cand va avea resursele necesare, instanta constatand ca imprumutatul le detine sau le putea obtine intre timp, nu va putea acorda un termen de restituire mai mare de 3 luni." (art.2162 alin.2 NCC)
Cu toate acestea, consider ca este destul de riscanta adoptare acestei solutii.
Ultima modificare: Duminică, 8 Aprilie 2012
Florea Ana-Maria Cabinet de Avocat , Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum imprumuti bani si sa ai siguranta ca ii vei primi inapoi? isa1987 isa1987 buna ziua, doresc sa imprumut pe cineva cu 1000euro dar nu stiu ce act trebuie sa fac la notariat ca sa imi primesc banii inapoi si ce conditii trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Imprumut Mari-loreta Mari-loreta Buna ziua ,am o problema,am împrumutat o sumă de bani(12mii euro) prin contract notarial însă respectiva persoana nu mii restituie ...problema este ca nu ... (vezi toată discuția)
Imprumut fara dobanda - baza legala ursulici ursulici Va rog sa ma ajutati cat mai repede in aceasta problema. O colega de servici a sotiei mele are precontract incheiat spre vanzarea unui imobil. Dar are si o ... (vezi toată discuția)