avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea Legea picnicului
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

Legea picnicului

Mă interesează urmatoarele aspecte.
1.- Mă duc la pescuit in Delta Dunării şi mă cazez in camping la Murighiol cu cortul. Dimineaţa la 4 plec cu barca spre un loc de pescuit. In ziua aia trebuie sa mănânc, beau şi eu un vin, un suc,o apă minerală, că de, sunt in concediu si mă relaxez. Poate trebuie sa inchei "lanţul trofic":D şi nu am cu mine o budă ecologică. Dacă sunt prins că mănânc pită , brânză , slănină şi o roşie pe malul apei , sau inchei "lanţul trofic" sprijinit de un copac , după lege , îi bai mare.
2 - Mă duc intr-un loc amenajat cu grătare , insă e lume multă şi nu ajung să-mi prăjesc şi eu scrumbia afumata pe care am cumpărat-o in Deltă. Dacă folosesc grătarul propriu ( fără să fac focul pe jos - grătarul are tava proprie) sunt pasibil de amendă.?

Cel mai recent răspuns: biancauser , utilizator 09:24, 17 Mai 2012
Se poate considera ca faceti focul inafara spatiilor amenajate, adica nu intr-o vatra special construita in acest sens. Va trebuie sa asteptati sa isi prajeasca vecinul pestele in locul special amenajat si apoi sa va prajiti si dvs. scrumbia.
Cei care gandesc astfel de legi, probabil nu au fost niciodata la iarba verde.
Unde este farmecul naturii daca ne strangem toti, intr-un loc (hai, sa acceptam, amenajat), suntem bombardati de manele, ne tiuie in urechi pacanitul motocicletelor, ne cad in farfurie mingile vecinilor, cainele familiei alaturate face pipi langa cutia ta frigorifica, etc. ?
Imi amintesc, cand eram copil, se organizau serbari campenesti (mergeam cu mocanita), in poienele din inima muntelui, pe malul apei. Erau sute de oameni, fiecare cu locul sau de campare. Nimeni nu facea galagie, muzica de la vechile aparate de radio era data moderat, sa asculte doar posesorul aparatului, nevoile si le facea fiecare in padure, etc. Cand plecam din poiana, locul ramanea perfect curat, focul era stins si jarul acoperit cu pamant (pana data viitoare, cand veneam, crestea si iarba).
O lege simpla ar fi trebuit sa prevada doar obligatia autoritatilor de a avea cate un om la fiecare "loc de iesit la iarba verde" (cate astfel de locuri pot fi pe raza unui oras ?), inarmat cu saci menajeri, care sa fie dati tuturor celor care intra in zona, contracost, cu obligatia de a-l preda cu gunoiul menajer la iesirea din zona.
Afisate niste reguli minime, amenajate lazi de gunoi, la intrarea-iesirea din zona. Cine nu le respecta, plateste.
Trebuie sa renuntam la sloganul - asa-i romanul, necivilizat. Oprelistile impuse fara discernamant, nu pot duce la civilizare, doar la inraire si contestare.
Eu nu am vazut spatii special amenajate, nici la munte, nici in alte zone turistice si nimeni nu a stiut sa-mi spuna unde ar fi amplasate aceste spatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce pestii nu au drepturi? ContSters47264 ContSters47264 Cititnd un articol, recent, mi-am reamintit unele aspecte legate de zilele din copilarie in care tatal meu ma lua cu el la pescuit. De regula, cand mergea ... (vezi toată discuția)
Amenda spatiu verde ! cristi_g cristi_g Buna ziua, Am luat amenda pentru parcarea pe \\\"spatiul verde\\\" de la Politia Comunitara sector 2, Bucuresti . Problema mea este urmatoarea : ce se ... (vezi toată discuția)