avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare imobil de catre un parinte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare imobil de catre un parinte

Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema : sora mea este vaduva de 20 de ani si are un copil de 32 de ani , care are propria lui familie etc. Sora mea doreste sa vanda apartamentul in care locuieste, care a fost primit ca mostenire dinainte de casatorie, deci este proprietatea ei integrala. Poate sa faca vanzarea cum si cui doreste sau exista vreo conditionare legala a vanzarii referitor la drepturile copilului ei ?
Ultima modificare: Duminică, 8 Aprilie 2012
dddgab, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 22:43, 8 Aprilie 2012
Sora dvs poate sa vanda, sa doneze, sa faca orice doreste dansa cu bunurile sale fie imobile fie mobile, nu este obligata cu nimic copilului. Acesta va avea vocatie succesorala la decesul mamei lui din patrimoniul, averea care va ramane la moartea acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire ernesto ernesto buna ziua! suntem patru frati , tatal a decedat an urma cu zece ani iar atrebarea mea este urmatoarea: poate mama noastra sa lase mostenire la un singur copil ... (vezi toată discuția)
Mostenire paul 2008 paul 2008 la fel ca multa lume de aici am si eu o problema..la care as vrea sa gasesc o rezolvare.Dupa moartea bunicilor,mama a semnat intr-un moment de slabiciune ... (vezi toată discuția)
Act donatie sau vinzare cumparare mag03 mag03 Mama vrea sa mi lase imobilul in care locuieste fiind singura avere a ei .Cum trebuie procedat deoarece mai am un frate si vrea sa ma protejeze eu fiind ... (vezi toată discuția)