avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Avocat CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Avocat CEDO

Am avut un proces cu "investitorul nr. 1" din Romania.In prima parte am castigat (letigiu de munca) dupa care au facut recurs si au castigat.Am facut si eu recurs (prin sindicat) la curtea de apel acum vreo 6 luni.De atunci liderul de sindicat nu mi-a mai dat nici un raspuns concret asupra dosarului, recomandand-umi sa astept ca ma va anunta e lde eventualele schimbari.Luna trecuta am ajuns din intamplare la curtea de apel si am aflat caprocesul s-a terminat in defavoarea mea tocmai din luna august ... vreau sa mentionez ca sindicatul chiar si luna aceasta adica Noiembrie mi-a spus ca procesul nu este nu este solutionat.Acuma pe mine ma intereseaza pot merge la CEDO si daca da unde as putea gasi un avocat care se ocupa de procesele acestea (exista asa ceva si in Constanta)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:59, 18 Decembrie 2008
Da, puteti sa va adresati CEDO intrucat ati epuizat caile de atac interne. Conform art. 35 din Conventie, trebuie sa o faceti in termen de 6 luni de cand ati luat cunostinta de decizia Curtii de Apel. Deoarece decizile pronuntate in recurs nu se comunica partilor, formulati o cerere prin care solicitati sa vi se comunice decizia, cerere cu care veti merge in arhiva Curtii de Apel, va va fi vizata de judecatorul de serviciu si veti primi o copie a deciziei. Termenul de 6 luni curge din acest moment!!
Mult succes!
Va puteti adesa CEDO , insa sa nu iesiti din termenul de 6 luni !
Incearca aici.
[ link extern ]

Din pacate, in Romania, nu exista rating pentru avocati si clasificari si specializari pe ramuri de drept.

Nici nu ai de unde sa afli, deoarece publicitatea este interzisa. O greseala, dupa parerea mea.

Orbecaie justitiabilii, nu cunosc avocati buni, nu stiu nimic si cad in plasa tzeparilor.

Alberto Kurtyan
Avocatii care cunosc jurisprudenta CEDO sunt foarte putini la numar.
Jurisprudenta CEDO este foarte abstracta si greu de inteles in raport de dreptul roman.

Puteti angaja un avocat din orice oras la tarii, nu neaparat din Constanta.
Contractul de asistenta juridica si plata onorariului se poate face si de la distanta.

Insa, mai inainte este recomandabil sa expuneti motivele pentru care intelegeti sa va plangeti la CEDO, care sunt drepturile si libertatile fundamentale care considerati ca v-au fost violate?

Anterior sesizarii CEDO va trebui sa aveti o consultanta juridica cu un avocat.

Motivarile pentru CEDO sunt mult mai greoaie decat actiunile simple in justitie din dreptul roman.
Aveti grija cum corelati termenul de 6 luni se formulare a plangerii cu adresarea la un avocat.
Sa nu veniti cu 2 zile inainte de expirarea termenului intrucat e posibil sa nu aiba timp sa va redacteze plangerea.
Se poate invoca si jurisprudenta CEDO in cadrul plangerii.Asa este cel mai indicat sa se procedeze de avocat indiferent de statul din care face parte acesta.

avocat Claudiu Lascoschi
In afara termenului de 6 luni in care trebuie formulata cererea, mai sunt si alte conditii care trebuie sa fie indeplinite pentru ca o plangere individuala sa fie admisibila la CEDO ;)

Alte discuții în legătură

Adresare catre cedo. Imparatul Imparatul Se face la CEDO dupa ce am epuizat in tara toate caile ordinare de ataca? Chiar daca se afla in revizuire, facuta oricum in afara termenului, dar care este ... (vezi toată discuția)
Scurgerea termenului de 6 luni pt.cerere la cedo... vladutza vladutza lamuriti-ma si pe mine exact de cand se scurge acest termen de 6 luni. am gasit aceste explicatii: Potrivit prevederilor art 26 din Conventia pentru apararea ... (vezi toată discuția)
Cum se obtine documentatia necesara unei plangeri la cedo ? ninelus ninelus As dori sa stiu de unde se obtin informatii si de unde se obtin eventuale formulare necesare depunerii unei plangeri la CEDO ( doar in Bucuresti ) (vezi toată discuția)